Ειδικό Δικαστήριο – Λοβέρδος: Ο Παππάς χρησιμοποιεί το όνομά μου για να δηλώνει ότι το θέμα του είναι πολιτικό

«Η παρούσα υπόθεση ήταν και είναι μία προσπάθεια των πολιτικών μου αντιπάλων να πλήξουν εμένα προσωπικά καθώς και το Κόμμα, στο οποίο ανήκω»

Τη δική του τοποθέτηση έκανε στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο μετά τη δήλωση του κατηγορουμένου πρώην υπουργού, Νίκου Παππά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παππάς διά των συνηγόρων του δήλωσε σήμερα πως «η παρούσα υπόθεση ήταν και είναι μία προσπάθεια των πολιτικών μου αντιπάλων να πλήξουν εμένα προσωπικά καθώς και το Κόμμα, στο οποίο ανήκω» και κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:

«Στην αγόρευσή μου θα εξηγήσω με λεπτομέρειες για το πόσο προσπάθησα από το 2020 να κλείσει αυτή υπόθεση με συμβιβασμό ανάμεσα στον πελάτη μου, κύριο Χρήστο Καλογρίτσα και τη γνωστή εταιρεία που κατέστη τελικά αντίδικός του. Προσπάθησα δηλαδή να μην οδηγηθεί η όλη υπόθεση στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και στη συνέχεια στην Επιτροπή Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής και κατά συνέπεια στο Ειδικό Δικαστήριο. Άλλοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή τη διαδρομή και θα αναφερθώ στην αγόρευση μου», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Σε ό,τι με αφορά απέφυγα να μιλήσω τόσο στη Βουλή όσο και τα ΜΜΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και το έκανα με μεγάλη προσοχή και προσήλωση. Δεν συμμετείχα ούτε καν στις συνεδριάσεις της ΚΟ του κόμματός μου που έγιναν σχετικά με αυτή την υπόθεση. Και αυτό διότι δεν θέλω να εκμεταλλεύομαι τη μία μου ιδιότητα υπέρ της άλλης. Την δικηγορική εν προκειμένω υπέρ της πολιτικής, αλλά και το αντίθετο».

Στην συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο πρώην υπουργός και νυν κατηγορούμενος Νίκος Παππάς χρησιμοποιεί το όνομά μου για να δηλώνει εμμέσως ότι το θέμα του είναι πολιτικό και όχι ποινικό. Η σημερινή του δήλωσή, που αποτελεί και μια εξ αποστάσεως απολογία, δεν είναι αρκετή για να παραμερίσει τις ποινικές του ευθύνες, για τις οποίες ωστόσο μόνο αρμόδιο να αποφασίσει είναι το παρόν Ειδικό Δικαστήριο. Η σημερινή του δήλωση αποτυπώνει αυτό που λέει πολύ εύστοχα ο λαός μας “όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα