«Είμαι αθώα… Το ορκίζομαι…»

«Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία του συζύγου του. Είμαι αθώα», ορκίζεται στον δικηγόρο της η Φρανσουάζ ντε Σόοζα Ολιβέιρα, γυναίκα του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος δολοφόνηθηκε στη Βραζιλία.

Την υπεράσπισή της έχει αναλάβει ο Βραζιλιάνος εγκληματολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ρίο ντε Τζανέιρο Χόρχε Βιάνα Ντόρια, που χειρίζεται την υπόθεση με την κόρη του, Ρεμπέκα Ντίας Ντόρια. Η 40χρονη Φρανσουάζ ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν ότι δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το έγκλημα καθώς έλειπε από το σπίτι (σ.σ. όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Έλληνας διπλωμάτης δολοφονήθηκε στο σπίτι του κοντά στο Ρίο τη νύχτα της 26ης Δεκεμβρίου και ο δράστης με ή χωρίς συνεργό μετέφερε το πτώμα με το αυτοκίνητό του και έβαλε φωτιά). Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι παρατήρησε την επόμενη ημέρα από την εξαφάνιση του πρέσβη ότι ο καναπές όπου βρέθηκαν κηλίδες αίματος ήταν υγρός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η σύζυγος του πρέσβη αρνήθηκε στις Αρχές πως είχε ανάμειξη στη δολοφονία και έδειξε ως δράστη τον 29χρονο αστυνομικό και εραστή της, Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο. Ωστόσο η αστυνομία της Βραζιλίας εκτιμά πως η 40χρονη συμμετείχε στο έγκλημα, σε ένα βαθμό λόγω της μαρτυρίας του εξαδέλφου του αστυνομικού, του 24χρονου Εντουάρντο Μορέιρα ντε Μέλ Τεντέσκι, (επίσης κατηγορείται) που φέρεται να δήλωσε πως η Φρανσουάζ του είχε προσφέρει 80.000 ρεάλ Βραζιλίας για να συμμετέχει στη δολοφονία.

Όπως είπαν στη Realnews οι δικηγόροι, «δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε με την κυρία Ολιβέιρα αναλυτικά για το τι πραγματικά συνέβη. Η ίδια αισθάνεται αδικημένη. Δεν διαψεύδει τη σχέση της με τον αστυνομικό». Ωστόσο, η 40χρονη δήλωσε στον δικηγόρο της πως «έχω αποδείξεις για την αθωότητά μου».

Διαβάστε επίσης