Είναι αργά για δάκρυα, κύριοι…

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ως γνωστόν, με ψήφους 11-0 εξελέγη νέος γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΠΟ από το 2016. Ο νέος πρόεδρος, Θοδωρής Ζαγοράκης, παρά τα πολλαπλά τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, δεν δέχτηκε να προτείνει την επιλογή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, δικηγόρο κα Αθηνά Μπαλωμένου, προφανώς σκεπτόμενος ότι έχει άλλα τέσσερα χρόνια μπροστά του για να διοικήσει την Ομοσπονδία… Εκχώρησε λοιπόν το δικαίωμα της πρότασης στον αναπληρωτή πρόεδρο, κ. Δημητρίου, και η εκλογή εξελίχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί προ πολλών ημερών (ίσως και προ εβδομάδων…).

Αμέσως μετά την εκλογή του κ. Φιλιππούση, τα ΜΜΕ των εκδοτών Αλαφούζου, Μαρινάκη έκαναν λόγο  για πραξικόπημα(!!!).

Ατυχής έκφραση γιατί τα πραξικοπήματα, ως γνωστόν, γίνονται αιφνιδιαστικά.

Η εκλογή όμως του σημερινού Δ.Σ. της ΕΠΟ και κατά συνέπεια η στελέχωση της Ομοσπονδίας ήταν προδιαγεγραμμένες από τις 26/2/2020, όταν το κατασκευασθέν διά χειρός υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη, συνυποσχετικό, το οποίο στη συνέχεια προσυπέγραψε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς κανείς από το περιβάλλον του να τον προφυλάξει από το λάθος αυτό, αφού με την υπογραφή του αποκλειόταν κάθε αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Προφανώς, η επιθυμία 5.000.000 ψηφοφόρων –φίλων του ποδοσφαίρου– για καθαρό τοπίο στο άθλημα δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του κ. Υπουργού Επικρατείας…

Έκτοτε, ήταν θέμα χρόνου να εκλεγούν τα πρόσωπα που επέλεξαν οι πρόεδροι των Ενώσεων και οι κατά καιρούς «μέντορές» τους. Σήμερα, ο Μελισσανίδης με τον Σαββίδη και κατά το παρελθόν αρχικά οι Βαρδινογιάννηδες και στη συνέχεια ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης.

Βέβαια, ο κ. Φιλιππούσης δεν ανήκει στον παραδοσιακό κόσμο του ποδοσφαίρου, ήταν επί σειρά ετών δημοσιογραφικό στέλεχος του Ομίλου ΑΝΤ1 και στη συνέχεια ανέλαβε τα ίδια καθήκοντα στην ΕΠΟ το 2016. Τώρα, αν θα τα καταφέρει στο σημαντικό αυτό διοικητικό πόστο, είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον.

Κατά συνέπεια, η ευθύνη για όλα τα τεκταινόμενα στη σημερινή ΕΠΟ βαρύνει εκείνους που, παρά τα συχνά-πυκνά δημοσιεύματα της «Α» επί ένα έτος, δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια για να αλλάξουν το εκλογικό σκηνικό.

Τουνατίον, «λιβάνιζαν» με τα ΜΜΕ που διαθέτουν τις ικανότητες του υπουργού Επικρατείας. Προφανώς, οι ικανότητες αυτές –σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» της περασμένης Κυριακής– περιορίστηκαν μόνο στην προστασία με 10-12 αστυνομικούς του κ. Φουρθιώτη…

Τώρα, αξιότιμοι κύριοι, είναι αργά για δάκρυα…

Η ΕΠΟ με αυτήν τη σύνθεση θα πορευτεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μια και η Πολιτεία σάς φτιάχνει γήπεδα, φτιάξτε κι εσείς ομάδα, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ώστε να ξεπερνάτε τις διαιτητικές αδικίες που προκαταβολικά φοβάστε ότι θα έχετε στο μέλλον.

Παράδειγμα, ο Ολυμπιακός που, υπό την προεδρία του κ. Γραμμένου στην ΕΠΟ, είναι σήμερα πάνω από 20 βαθμούς από τον δεύτερο στη Super League1.

ΥΓ.: Βεβαίως, μπορείτε να συνεχίσετε το «λιβάνισμα», μιας και ο κ. Γεραπετρίτης είναι αρμόδιος να «θεραπεύσει» πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, σύμφωνα με την εκκλησιαστική ρήση. Κυρίως στα επιχειρηματικά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα