«Είναι θεμιτό να χρησιμοποιούμε τα όποια εργαλεία έχουμε»

Σχόλιο για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος έκανε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας πως «είναι θεμιτό τα όποια όπλα και εργαλεία η κυβέρνηση να μπορεί να τα χρησιμοποιεί».

Μιλώντας στον ρ/σ Real fm ο κ. Στρατούλης αφού ανέφερε πως «οι δανειστές της χώρας και θεσμοί έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα πιστωτικής ασφυξίας και μερικές φορές κάποιες δηλώσεις τους θυμίζουν δηλώσεις νεοαποικιακού χαρακτήρα», πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας και είναι θεμιτό τα όποια όπλα και εργαλεία να μπορεί να τα χρησιμοποιεί». Εξήγησε, μάλιστα, πως «αν κάποια στιγμή γίνουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση μπορεί να σκεφτεί τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό δεν είναι προτεραιότητά μας».

Σχολιάζοντας, τέλος, το εάν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν πόροι από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να καλύψουν χρηματοδοτικές ανάγκες, εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας πως: «ούτε κατά διάνοια δεν θα χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για κάλυψη αναγκών, είναι ιερή αγελάδα και ούτε θα τα αγγίξει κανένας, πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λεηλασία που έγινε στον κουμπαρά των ασφαλιστικών ταμείων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα