Ειρήνη Καρυπίδη… το βαρύ πυροβολικό

Η Ειρήνη Καρυπίδη έγινε η πρώτη γυναίκα μεγαλομέτοχος σε ΠΑΕ στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Η αδερφή του Θόδωρου Καρυπίδη σπούδασε Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη, αποφοιτώντας το 2000, ενώ είχε ήδη αρχίσει να αποκτά εμπειρία, καθώς εργαζόταν σε εταιρεία που πρόσφερε χρηματιστηριακές υπηρεσίες.

Το 2001 δημιουργεί με τον αδελφό της Θόδωρο την «KARIPIDIS BROS CO», επιχείρηση που περιλαμβάνει την παραγωγή ξύλινων παλετών, αλλά και τη διανομή βιοκαυσίμων, δημιουργώντας εταίρους στην Κεντρική Ευρώπη. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να υφίσταται έχοντας και τη συμβολή του αδερφού της.

Το 2014 η δράση της επεκτείνεται, καθώς αναλαμβάνει διευθυντική θέση στην εταιρεία «SUNTECH POWER», η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι και διατηρεί τη θέση της έως σήμερα. Αντικείμενο της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας είναι η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, καθώς η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ.

H Eιρήνη Καρυπίδη, ως πρόεδρος του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Trade Council (HETCO), διοργάνωσε συνέδριο με τίτλο «One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece», ένα συνέδριο που είχε για κεντρικό άξονα την επιχειρηματική δράση της Κίνας.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο υπήρχε εκπροσώπηση και των εταιρειών της οικογένειας Καρυπίδη, αλλά και της εταιρείας «AMANI SWISS» που κατέχει από τον Μάρτιο του 2019 το 89,93% των μετοχών της ΠΑΕ Άρης και είναι συμφερόντων Καρυπίδη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, θα προχωρήσει και αυτή σε συμφωνίες με κινέζικες επιχειρήσεις.

Εκτός του κλάδου των επιχειρήσεων, η «Καρυπίδη» έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, ενώ έχει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον χρηματοοικονομικό τομέα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα