Εισαγγελέας για το «μυστήριο» με την καντίνα

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι διαδικασίες που οι αρμόδιες αρχές ακολούθησαν -ή δεν ακολούθησαν- για τη σφράγιση και στη συνέχεια τη κατεδάφιση καντίνας σε παραλία γυμνιστών σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Πλέον, ο αρμόδιος εισαγγελέας αναζητά ποινικές ευθύνες στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς όπως προκύπτει για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν (ή δεν ακολουθήθηκαν) σφράγισης της καντίνας δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι αστυνομικές αρχές, που είναι και αρμόδιες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, είχε διατάξει από το 1998 την κατεδάφιση της καντίνας για σειρά παραβάσεων που σχετίζονται με καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων στον Αιγιαλό και την παραλία.

Ωστόσο, πριν από περίπου πέντε μήνες και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου του 2013 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με έγγραφό του ζήτησε να ενημερωθεί γιατί δεν κινήθηκαν ποτέ οι διαδικασίες για τη σφράγιση και την κατεδάφιση της αυθαίρετης καντίνας. Στο έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, απάντησε τοπικός άρχοντας της περιοχής και αδελφός του ιδιοκτήτη της καντίνας, ο οποίος ανέφερε πως το κατάστημα έχει σφραγιστεί και πως έχει ενημερωθεί σχετικά και η αρμόδια αστυνομική αρχή.

Ωστόσο, ο Δήμος – «έδρα» της καντίνας ενημέρωσε τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ότι δεν υπάρχει ως εισερχόμενη αλληλογραφία, έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται η απόφαση σφράγισης της καντίνας. Ακόμη, ο Δήμος αναφέρει ότι καμία αστυνομική αρχή δεν ενημερώθηκε για την σφράγιση του καταστήματος!

Το μυστήριο με την παράνομη καντίνα, καλείται τώρα να λύσει ο εισαγγελέας, ο οποίος αφού ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατεδαφίστηκε (ή δεν κατεδαφίστηκε) η καντίνα, θα πρέπει να προχωρήσει στην απόδοση ποινικών ευθυνών!

Διαβάστε επίσης