Εισαγγελείς από 46 Πολιτείες των ΗΠΑ κόντρα στο μονοπώλιο του Facebook

Φρένο στο Facebook που επιχειρεί να λειτουργήσει με μονοπωλιακά χαρακτηριστικά επιχειρούν να βάλουν εισαγγελείς στις ΗΠΑ.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Facebook έχει δεχθεί έντονη κριτική από το 2017 έως και σήμερα για τον χειρισμό των δεδομένων των χρηστών του και για πρακτικές ανταγωνισμού, με την κατάσταση να χειροτερεύει όταν τέθηκε στο στόχαστρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για λόγους αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και ένας συνασπισμός γενικών εισαγγελέων από 46 Πολιτείες, την Περιφέρεια της Κολούμπια και του Γκουάμ κατέθεσαν αγωγές εναντίον του Facebook την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία social media έχει εμπλακεί σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, επικεφαλής του συνασπισμού, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «κάθε προσπάθεια για να καταπνιγεί ο ανταγωνισμός, να πληγούν οι μικρότερες επιχειρήσεις, να μειωθεί η καινοτομία και η δημιουργικότητα, να μειωθεί η προστασία της ιδιωτικότητας, θα αντιμετωπίζεται δυναμικά από τα γραφεία μας».

«Για σχεδόν μια δεκαετία το Facebook χρησιμοποιεί την κυριαρχία του και τη δύναμη από το μονοπώλιό του για να συντρίψει τους μικρότερους αντιπάλους και να σβήσει τον ανταγωνισμό, όλα αυτά σε βάρος των καθημερινών χρηστών του» σχολίασε η Τζέιμς.

Οι αγωγές έχουν να κάνουν με την απόκτηση και τον έλεγχο από το Facebook του Instagram και του WhatsApp.

Σύμφωνα με τις αγωγές, η αγορά των δύο πλατφορμών έγινε παράνομα και τα δικαστήρια καλούνται να απαγορεύσουν στο Facebook να προχωρήσει σε περαιτέρω αγορές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα