Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά

Σύμφωνα με τον γνωστό πνευμονολόγο στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας "στήθηκαν" ΜΕΘ που δεν είχαν τη σωστή στελέχωση, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ύστερα από τις δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, “στήθηκαν” ΜΕΘ που δεν είχαν τη σωστή στελέχωση, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

”Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορωνοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα”, έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τα όσα κατήγγειλε ο καθηγητής πνευμονολογίας θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα