Εισαγγελική πρόταση ενοχής για τον φλαουτίστα που κατηγορείται για την αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών

«Εάν τώρα τα 30 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε πρωτόδικα τα θεωρήσουμε πλημμέλημα (337) και με ποινή ενός έτους τότε τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και τον πατέρα;» είπε ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη του 60χρονου διακεκριμένου φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, πρότεινε την ενοχή τους, για την υπόθεση αποπλάνησης δυο ανήλικων μαθητριών του, ηλικίας 8 και 10 ετών, την περίοδο 2016-2017.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας μίλησε με σκληρά λόγια, για τον 60χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ και τόνισε:

«Εάν τώρα τα 30 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε πρωτόδικα τα θεωρήσουμε πλημμέλημα (337) και με ποινή ενός έτους, τότε τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και τον πατέρα;»

Στη διάρκεια της αγόρευσης του ο εισαγγελικός λειτουργός διερωτήθηκε πολλές φορές «ποιός θα ήθελε το παιδί του, να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες;» .

Για την περίπτωση της 10χρονης ανήλικης είπε:

«Δεν μου καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία, δεν έχω καμία αμφιβολία στη δικαστική μου συνείδηση, ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε θωπείες στην ανήλικη Α. στα χέρια στην αρχή, στους μηρούς και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση θώπευε το παιδί στον πρωκτό μέσα από τα ρούχα ενώ τοποθέτησε το χέρι της ανήλικης στο μόριο του».

Και συνέχισε περιγράφοντας τη δράση του 60χρονου μουσικού σε βάρος του 8χρονου θύματος:

«Προέβαινε σε θωπείες στην 8χρονη αρχικά στα χέρια και στο κεφάλι και μετά μέσα από τα ενδύματα στην περιοχή του στήθους και των γενετικών οργάνων, τη φιλούσε στο λαιμό και έτριβε το γενετικό του μόριο στην πλάτη του κοριτσιού» .

O εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθώς όπως είπε: “Tο Δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση της 8χρονης και της 10χρονης προσφέρει προστασία μακριά από σεξουαλικά δρώμενα γιατί πρέπει τα παιδιά να έχουν μια ζωή χαρούμενη και αμέριμνη, να προστατευτεί η παιδική αθωότητα τους».

Αναφερόμενος στην κατάθεση της μητέρας, που περιέγραψε πως το παιδί της «έχασε την παιδικότητα, την παιδική του αθωότητα», τόνισε ότι, “ο κατηγορούμενος καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι γονείς των θυμάτων «βλάπτοντας τα μέγιστα την ψυχοσύνθεση των παιδιών». «Σου δίνω το παιδί για να του μάθεις γράμματα, παιδαγωγέ, δάσκαλε, μουσικέ και εσύ πας και κάνεις σεξουαλικές πράξεις!», τόνισε.

Γιά το πορνογραφικό υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του είπε:
«Απαθανάτισε, αποτύπωσε σε υλικό φορέα και έβαλε σε ψηφιακό δίσκο τον οποίο έκρυβε στο χρηματοκιβώτιο και με ειδικό πρόγραμμα τα ντυμένα κορίτσια τα απεγδυε και ζούμαρε στις επίμαχες περιοχές. Αν αυτό δεν είναι παιδική πορνογραφία τότε τι είναι;»

O εισαγγελέας ήταν κατηγορηματικός ότι, οι πράξεις του κατηγορουμένου είναι κακουργηματικές και δεν εμπίπτουν στο άρθρο 337 του νέου Ποινικού Κώδικα που αντιμετωπίζει τις θωπείες ως πλημμέλημα. «Εάν κάνεις θωπείες, με σκοπό να ικανοποιήσεις τη γενετήσια σου επιθυμία τότε το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο 339 και τιμωρείται με κάθειρξη. Δεν το είπε καλά ο νομοθέτης, θα το πει αύριο καλύτερα ο Άρειος Πάγος. Και θα είναι τομή σας να το πείτε εσείς με την απόφαση σας» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές. «Εάν τώρα τα 30 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε πρωτόδικα τα θεωρήσουμε πλημμέλημα (337) και με ποινή ενός έτους τότε τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και τον πατέρα;» κατέληξε ο εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης