Στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου ο Νίκος Παππάς

Η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτείνει να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος, ενώ στο πλευρό του θα βρεθεί και ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατηγρούμενος για ηθική αυτουργία

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τεράστια προσπάθεια να κρύψει το Νίκο Παππά, άλλοτε δεξί του χέρι. Προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι είχε οσμιστεί. Έτσι σήμερα έσκασε η βόμβα, καθώς ο πρώην πανίσχυρος Νο2 της κυβέρνησης Τσίπρα θα καθίσει στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό πρότεινε η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη.

Δίπλα στον Παππά στο ίδιο εδώλιο θα καθίσει και ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε και τον έφερε σε αυτή την δυσμενή θέση. Ο λόγος για τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος με βάση την πρόταση της κ. Αδηλίνη πρέπει να δικαστεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας. Για την πρόταση της Αδηλινή θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει την πρόταση της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας, η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του. Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά την πολύκροτη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες στηρίχθηκε πάνω σε μία αμφιβόλου αξίας μελέτη από ένα ινστιτούτο της Φλωρεντίας, το οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στην Ελλάδα ως οι ειδικοί των ειδικών. Σύμφωνα με την μελέτη υπήρχε χώρος μόνο για τέσσερις πανελλαδικές άδειες. Ο διαγωνισμός έγινε και αυτό που έμεινε ήταν η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος πήρε μέρος στον διαγωνισμό, παραδεχόμενος ότι έπαιξε το ρόλο του λαγού για να ανέβουν οι τιμές. Να σημειωθεί ότι τελικά μεταξύ των τεσσάρων αδειών είχε πάρει μία και ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον γιό του Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα. Όμως τελικά εξέπεσε, καθώς αντί για εγγυητική παρουσίασε κάτι βοσκοτόπια στην Ιθάκη.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις καταγγελίες Καλογρίτσα το κανάλι θα το έτρεχαν άνθρωποι του Παππά με διευθυντή τον νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη. Τελικά ο διαγωνισμός-Παππά εξέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η ολομέλεια ακύρωσε τον διαγωνισμό, κρίνοντας ως αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα