Εισαγγελικό “ντου” στη Deutsche Bank

Για ξέπλυμα χρήματος ερευνάται η Deutsche Bank αφού το πρω΄ί της Πέμπτης “έκαναν” ντου στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη  εισαγγελείς, αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές στο πλαίσιο της υπόθεσης των Panama Papers.

Οι έρευνες φέρεται να αφορούν τουλάχιστον δύο στελέχη της τράπεζας, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε υπόθεση μεταφοράς χρημάτων, τα οποία προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, σε off-shore εταιρεία του εξωτερικού.

Περίπου 170 άτομα μεταξύ των οποίων δικαστικές αρχές και άνδρες της αστυνομίας συμμετέχουν στην έρευνα, ενώ έξω από το οικοδομικό τετράγωνο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Deutsche Bank, βρίσκονται σταθμευμένα πολλά περιπολικά.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έπεσαν 3% μετά την δημοσιοποίηση του ελέγχου, ενώ η εταιρία επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και σε άλλες διάφορες τοποθεσίες στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι η εταιρία συνεργάζεται πλήρως. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση ηλεκτρονικών και άλλων εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των Panama Papers αφορά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τον Απρίλιο του 2016, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, λόγω της έκτασης των φαινομένων φοροδιαφυγής, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου off-shore εταιρειών.

Μόνο το 2016, πάνω από 900 πελάτες της Deutsche Bank φέρεται να μετέφεραν χρήματα σε off-shore εταιρείες, μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας στις Παρθένες Νήσους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα