Εισήγηση Λοβέρδου για προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Προανακριτική επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και όχι εναντίον του Αλέξη Τσίπρα θα εισηγηθεί στην Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στη μήνυση που κατέθεσε κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Την ώρα που οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis κορυφώνονται, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης και τον κατηγόρησε για κατάχρηση εξουσίας, με πολιτικό δόλο.
Οπως είπε ο κ. Λοβέρδος, στη μήνυση που υπέβαλε κατά της κυρίας Τουλουπάκη, γίνεται αναλυτική αναφορά στα όσα είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος «όταν έκανε περιφορά τον φάκελο της δικογραφίας έξω από το Μαξίμου», τα οποία, σχολίασε, συνιστούν δόλο.

«Είχε πει ότι το πολιτικό σύστημα θέλειαυτοκάθαρση», σημείωσε σχετικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, συμπληρώνοντας πως ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο εισαγγελέας έριξε μια ματιά, άρα και ο ίδιος αναρμοδίως τον κοίταξε ως εισαγγελέας. Αρα για τις ευθύνες των δέκα πολιτικών προσώπων είχε και ο ίδιος άποψη».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε στη συνέχεια ότι οι φήμες που αφορούσαν τον ίδιο ήταν για το θέμα του ξεπλύματος, το οποίο μπήκε στο αρχείο, ενώ προσέθεσε ότι «κινδύνεψαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα με τα θέματα αυτά», δίχως να υπάρχει «κανένα μα κανένα θέμα».

Στη συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα εισηγηθεί στην ΚΟ «ότι δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Σε ό,τι αφορά τον τέως πρωθυπουργό, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «ο Τσίπρας αναφέρεται ως ωφεληθείς από όλη αυτήν την κατάσταση», καθώς, όπως είπε, «ο ίδιος ανέφερε στον Χατζηνικολάου στοιχείο της δικογραφίας στον ΑΝΤ1 για μένα, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου. Αλλο επωφελούμαι και άλλο την οργάνωσα και είμαι ηθικός αυτουργός», επισήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαχωρίζοντας τις περιπτώσεις Παπαγγελόπουλου και Τσίπρα.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε όλη αυτήν την κατάσταση», σημείωσε καταλήγοντας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε επίσης