«Έκανα ντου με όπλο για να προστατέψω»!

Μετά τη γενικά κατακραυγή και το… τσίρκο την περασμένη Κυριακή (11/3) στην Τούμπα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης αναγκάστηκε την Τρίτη (13/3) να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αυτά που υποστηρίζει, ωστόσο, σε αυτήν δεν συμβαδίζουν και τόσο με την κοινή λογική, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί τώρα να… χρυσώσει το χάπι μετά το χτύπημα που δέχθηκε το προσωπικό του προφίλ.

Ο διοικητικός ηγέτης του «δικέφαλου του βορρά» προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Αξιότιμοι κύριοι

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων. Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν. Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη».

Διαβάστε επίσης