Έκανε πίσω για τη «δυσφήμιση» η Super League

Η Super League ενέδωσε στις πιέσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και με έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκάλεσε σήμερα, αποφάσισε να ανακληθεί η περιβόητη διάταξη περί δυσφήμισης, με την προϋπόθεση βέβαια να αποσύρουν την αγωγή τους.

Από την αρχή είχε επισημανθεί από την «Α» το… παράλογο της συγκεκριμένης διάταξης, ωστόσο χρειάστηκε δύο ΠΑΕ (το «τριφύλλι» και ο «δικέφαλος του Βορρά») να καταθέσουν αγωγή για να πρυτανεύσει η λογική.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Super League:

«Με πρωτοβουλία της Super League συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιό της για να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την άσκηση της αγωγής των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ κατά της Super League.

Μετά από μακρά συζήτηση ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Α. Η Super League και τα μέλη συμφώνησαν όπως η διάταξη του άρθρου 23Β του καταστατικού της Super League δεν ενεργοποιηθεί και ανακληθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση.
Β. Ταυτόχρονα με την ως άνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα παραιτηθούν του δικογράφου της αγωγής.
Γ. Αφού προηγηθεί διαβούλευση τουλάχιστον ενός μήνα, θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την πιθανότητα νέου σχεδίου διατάξεως και το τυχόν περιεχόμενο αυτής.
Δ. Η Super League και τα μέλη της δεσμεύονται ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση του Καταστατικού, πέραν των όσων αναφέρονται ανωτέρω, μέχρι και το πέρας των ως άνω Γενικών Συνελεύσεων.
Ε. Τόσο η Super League, όσο και οι ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ διατηρούν πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις θέσεις τους. Περαιτέρω τα μέρη δεν θα δικαιούνται να επικαλεσθούν οποιαδήποτε αποδυνάμωση των δικαιωμάτων τους εκατέρωθεν από τη σημερινή απόφαση».

Διαβάστε επίσης