Εκατοντάδες οι νεκροί υποστηρικτές του Μόρσι τον Αύγουστο

Το φως της δημοσιότητας είδε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου, σύμφωνα με το οποίο στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στις 14 Αυγούστου ανάμεσα στην Αστυνομία και τους οπαδούς του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 989 άνθρωποι.

Μόνο στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν ο κεντρικός καταυλισμός των οπαδών του Μόρσι, τον οποίο διέλυσε η αστυνομία στις 14 Αυγούστου, σκοτώθηκαν 627 άνθρωποι, όπως δήλωσε ο γιατρός Χισάμ Αμπντελχαμίντ, εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Δεκάδες άλλοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον ενός άλλου καταυλισμού στην πλατεία Νάντχα.

Στον απολογισμό αυτό, που καταρτίστηκε συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες από πολλά νεκροτομεία του Καΐρου και των προαστίων του από τις 14 Αυγούστου ως τις 13 Νοεμβρίου, δεν περιλαμβάνονται τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από τις 14 Αυγούστου, κυρίως σε επιθέσεις, οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι από τον στρατό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα