Εκδήλωση με ομιλία Τσίπρα για το Μακεδονικό στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με προσωπείο πρωτοβουλίας πολιτών

Επίδειξη δύναμης επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους όμορους πολιτικούς χώρους, δηλαδή το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, θέλοντας να δείξει ότι είναι ο καταλύτης της κεντροαριστεράς.

Έτσι το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση που τάσσεται υπέρ της επίλυσης του Μακεδονικού με την προμετωπίδα της ανοιχτής πρωτοβουλίας πολιτών. Φυσικά όλα έχουν στηθεί από την κυβέρνηση, καθώς την εκδήλωση που θα διοργανωθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 17.00 στο Μέγαρο Μουσικής, θα την κλείσει με ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην οργανωτική επιτροπή που ανέλαβε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Άννα Αναγνωστοπούλου, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, η Άννα Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Από τις 17.00 ως τις 18.30 θα συνομιλήσουν για το θέμα στον 1ο Κύκλο ο Αντώνης Λιάκος (ιστορικός – Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών), ο Νίκος Μαραντζίδης (καθηγητής πανεπιστημίου Μακεδονίας) τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τον καθύβριζε για τις δημοσκοπήσεις του, ο Κωστής Παπαϊωάννου (τ. Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου), ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη, ο Μιχάλης Σταθόπουλος (επίτιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών – ακαδημαϊκός), ενώ αυτόν τον κύκλο θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τον 2ο κύκλο που θα προετοιμάσει την ομιλία του κ. Τσίπρα θα συντονίσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παναγιώτου, και θα μετάσχουν ο Σωτήρης Βαλντέν (Διδάσκων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών), ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και δύο πρώην στελέχη του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργοί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μπίστης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Διαβάστε επίσης