ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Το πρόσωπο στην τέχνη και στη σκέψη» στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο του «Λόγος 5», την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Ξεκινάει στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο νέος κύκλος ομιλιών «Λόγος 5», τις οποίες επιμελείται ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Η πρώτη ημέρα ομιλιών έχει ως θεματική «Το πρόσωπο στην τέχνη και στη σκέψη» και πραγματοποιείται την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, από 19:30 έως 21:30 (Πύργος Βιβλίων). Οι ομιλίες αυτές είναι εμπνευσμένες από την έκθεση φωτογραφικών πορτραίτων του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου «Τα Πετεινά, Αθήνα Πορτραίτα 2017», η οποία διοργανώνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου 2018.

Ο Ζαφειρόπουλος με τα πορτραίτα του δίνει έμφαση στο πρόσωπο και στο βλέμμα. Άλλωστε, το πρόσωπο ως όψη του ανθρώπου, απασχολεί τόσο τη ζωγραφική από τις απαρχές της, με τεράστιες διαφοροποιήσεις ως προς την αναπαράστασή του από εποχή σε εποχή, όσο βεβαίως και τη φωτογραφία από τη στιγμή της εμφάνισής της.

 Ομιλητές:

Νίκος Δασκαλοθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών: «Τέχνη και προσωπογραφία».

√ Πλάτων Ριβέλλης, Φωτογράφος και Δάσκαλος Φωτογραφίας: «Φωτογραφικό πορτραίτο: Παράθυρο ή καθρέφτης;»

√ Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Διευθυντής του περιοδικού «Σύναξη», Διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας: «Θεολογικές όψεις της ανθρώπινης όψης».

√ Κώστας Ζαφειρόπουλος, Ποιητής: «Φωτογραφικά πορτραίτα στο δρόμο».

Συντονιστής: Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:30-21:30 – Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε επίσης