Εκκενώνονται τα Βατερά – Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Επικοινωνία με Στυλιανίδη για περισσότερα εναέρια - Αναφορές για ζημιές σε σπίτια από κατοίκους

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 περίπου το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα στον οικισμό των Βατερών. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια. Η εκκένωση συνεχίζεται..», δήλωσε στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στην ΕΡΤ, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Παράλληλα, σε επικοινωνία της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ζητήθηκε η αποστολή περισσότερων εναέρων μέσων.

Η περίπτωση κρίνεται από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχή και έχει κατεβάσει τη φωτιά προς την παραλία. Γι’ αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Επιχειρούν ήδη από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8, δύο PZL, δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και τρία Air-Tractors από Αγχίαλο. Παράλληλα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία, έπειτα από συνεννόηση με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών προς το Πολίχνιτο.

Λεωφορεία των ΚΤΕΛ έχουν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν κατοίκους για να τους απομακρύνουν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα