Έκλεισε την πόρτα στους «γενίτσαρους» ο Ανδρουλάκης

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του Συνεδρίου

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα συμπεριελάμβανε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Πρόεδρος του κόμματος δεν απάντησε απλά απέναντι στην πίεση του Αλέξη Τσίπρα να συναινέσει σε ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ένα ακόμη βήμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε κάποια στιγμή απηύθυνε κάλεσμα από το βήμα και στα στελέχη που έφυγαν από το κόμμα, λόγω λανθασμένων συμπεριφορών ή πολιτικών, να επιστρέψουν. Όμως έκλεισε την πόρτα ερμητικά στους γενίτσαρους, όπως τους αποκάλεσε και μάλιστα χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο ορισμό για αρκετές φορές, ικανοποιώντας και το ακροατήριο. «Σε όσους εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα και με πυξίδα την εξουσιομανία, χτυπώντας το ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν θα έχουν καμία θέση στο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγούσαν παρατηρητές στο υποτιθέμενο σενάριο που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνήσουν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές με απλή αναλογική εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη είναι βέβαιο ότι θα τεθεί βέτο, όχι μόνο για τον πρωθυπουργό, αλλά και για μία σειρά στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.κ. Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου, Σπίρτζης, Μωραΐτης, Τόλκας, Κουρουμπλής, Μπίστης κ.α. Και βέβαια κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλοι οι προαναφερόμενοι και χαρακτηρισμένοι ως «γενίτσαροι» από το Νίκο Ανδρουλάκη είναι η ομάδα πάνω στην οποία στηρίζεται πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το συνέδριο και την εκλογής της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Φυσικά ο κ. Ανδρουλάκης με τον ίδιο όρο εννοούσε και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν πάρει θέσεις και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Σκέρτσος, Πιερρακάκης, Μενδώνη, Λιβάνιος κ.α.

Η επόμενη ημέρα

Στο μεταξύ ο κ. Ανδρουλάκης μέσω της δεύτερης ομιλίας του στο Συνέδριο έδωσε και το στίγμα της επόμενης ημέρας, στηριζόμενος στο τρίπτυχο ενότητα, αυτόνομη πολιτική και ήθος. Υπογράμμισε ότι χτίζεται νέα σχέση με τους πολίτες, ενώ φάνηκε σίγουρος για την νίκη στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν. Ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές διαδικασίες τον Δεκέμβριο αλλά και αυτές που έγιναν πριν από λίγες ημέρες. Είπε πως ήταν μια έκπληξη η συμμετοχή των πολιτών και κάτι που δεν αναμενόταν έναν χρόνο πριν και αυτό ακριβώς δίνει μια νέα ώθηση και δυναμική στο κόμμα.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και κάλεσε όλους να είναι μια γροθιά για την μεγάλη νίκη και την νέα πορεία του κόμματος προς τη νίκη. Είπε επιπλέον ότι ξεκινά ο καθημερινός αγώνας σε κάθε γειτονιά και χωριό της χώρας να πείσουν τους πολίτες για την νέα ευκαιρία που δίνεται στο κόμμα και να κάνουν περήφανο κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Μετά την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης είχε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, που κάλυψαν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΛΑ, εκφράζοντας τις εντυπώσεις του. Εκεί είπε πως «οι εικόνες είναι καλύτερες από λέξεις, χαμόγελα, νέα παιδιά». Ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει ταβάνι», ενώ ανέφερε την πεποίθηση του ότι «οι πολίτες δεν θα παραπλανηθούν από τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν Μητσοτάκης – Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα