Έκλεψαν κάδους απορριμμάτων αξίας χιλιάδων ευρώ

Απηυδισμένοι είναι πλέον οι κάτοικοι οικισμών στο Κιλκίς, καθώς η κλοπή των κάδων απορριμμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Μάλιστα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κιλκίς, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κλοπή ειδικών μεταλλικών κάδων ογκωδών απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον δήμο, άγνωστοι έκλεψαν δέκα τέτοιους κάδους από οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού και Πικρολίμνης.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς επισημαίνεται ότι ο Δήμος Κιλκίς έχει εγκαταστήσει μεγάλους μεταλλικούς κάδους για ογκώδη αντικείμενα κοντά στα κοιμητήρια και στα γήπεδα οικισμών. Καθώς πρόκειται για κάδους μεγάλων διαστάσεων, αξίας 1500 ευρώ ο καθένας, εικάζεται ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι κάδοι αυτοί βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς, ενώ τους μεταφέρουν με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση της μήνυσης, ακολούθησαν άλλα δύο κρούσματα κλοπών σε οικισμούς.

Ο Δήμος Κιλκίς έχει ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές την αύξηση των εποχούμενων περιπολιών στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε επίσης