Εκλογές 2019: Προβάδισμα με 6,3% η Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε τα στοιχεία που παρουσίασε η Alco

Μία ανάσα πριν τις τριπλές κάλπες της 26ης Μαΐου ακόμα μία δημοσκόπηση κρατάει σταθερά μπροστά την Νέα Δημοκρατία και αφήνει πίσω στην δεύτερη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Την διαφορά των 6,3 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για το Open.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,4% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανεβαίνει στο 6,3 μονάδες, με την ΝΔ να συγκεντρώνει 29,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό (5,7%) και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%. Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,7% στην τελική ευθεία προ των εκλογών.

Όσον αφορά τα στατιστικά όρια των κομμάτων η ΝΔ έχει ως ελάχιστο ποσοστό το 27,1% και «πλαφόν» το 32,7%. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο είναι 21% και το μέγιστο 26,2%. Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ έχουν ως ελάχιστο ποσοστό το 4,3% και μέγιστο το 7,1%. Το ΚΚΕ το ελάχιστο ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 3,6% και το μέγιστο 6,4%. Το Ποτάμι έχει ελάχιστο ποσοστό 1,1% και το μέγιστο 2,7%. Στους ΑΝΕΛ το ελάχιστο ποσοστό που δίνεται είναι το 0,5% και το μέγιστο 2,4 και τέλος στην Ένωση Κεντρώων το ελάχιστο είναι 1,6 και το μέγιστο 3,6%.

Tο 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση. Την ίδια ώρα το 20% θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

Το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ούτε η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και του Κυριάκου Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μίας οικογένειας.

Ακόμη το 51% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 39% τάσσεται κατά αυτού.

 

Στην παράσταση νίκης το 33% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με μικρή διαφορά, ενώ το 22% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα νικήσει με μεγάλη διαφορά. Αντιθέτως, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά βλέπει το 15%, ενώ το 2% πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά.

 

Τέλος όσον αφορά τις συσπειρώσεις της ΝΔ ανέρχεται στο 85% ενώ η αντίστοιχη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 56%.

 

Διαβάστε επίσης