Εκλογές 2023: Οι 3 στόχοι του Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις 25 Ιουνίου

Αύριο Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσει ομιλία, στις 19.30, στην Νίκαια

Σε θέση μάχης έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να φτάσει το πρόγραμμα του κόμματος σε όλη τη χώρα και ελπίζοντας να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα και να ενισχύσει τα ποσοστά του στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

«Ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, αλλάζουμε εν κινήσει – Να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μίας ανεξέλεγκτης Δεξιάς – Να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις», είναι το τρίπτυχο στο οποίο επικεντρώνει η Κουμουνδούρου, όπως κατέστησε σαφές, ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση χθες της νέας εκλογικής Επιτροπής, στο Αιγάλεω.

«Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο, προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου, ενόψει των επόμενων εκλογών. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης αυτής δυσκολίας. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απαντήσεις στα προβλήματά του», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η απόφαση μας λοιπόν είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Και οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας και της προεκλογικής μας εκστρατείας. Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και για τις προτάσεις μας για την ακρίβεια, για την Δημόσια Υγεία, για την Παιδεία. Θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης».

Η εκλογική επιτροπή

Ως εκ τούτου, στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ,  θα είναι η προβολή και εξειδίκευση του προγράμματός του, με την εκλογική επιτροπή να αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες προκειμένου να το επικοινωνήσει στις τοπικές κοινωνίες.

«Ανασυγκροτούμαστε πολιτικά, οργανωτικά, επικοινωνιακά και φεύγουμε μπροστά!», έγραψε σε ανάρτησή του ο συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής Διονύσης Τεμπονέρας, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε ειδικά.

«Θέλω για άλλη μια φορά να απευθυνθώ στα χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε να δώσουμε μια μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Γνωρίζουμε τη δυσκολία, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Και θέλω να κλείσω την σημερινή μου παρέμβαση λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι για εμάς ένα διάστημα που θα κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά. Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική, να αποτρέψουμε την προοπτική, το ενδεχόμενο μιας παντοδυναμίας μιας Δεξιάς ανεξέλεγκτης, που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλει σαρωτικές αλλαγές που αφορούν τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πάμε λοιπόν να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, να αποτρέψουμε μια εφιαλτική προοπτική μιας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης Δεξιάς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη Νίκαια ο ο Τσίπρας

Αρκετά από τα κορυφαία στελέχη αναμένεται να εξορμήσουν σε εκλογικές περιφέρειες με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση των δυνάμεων, ενώ από  αύριο θα ξεκινήσει και ο Αλέξης Τσίπρας να «οργώνει» την Ελλάδα μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με πρώτους σταθμούς τη B’ Πειραιά και την Δυτική Αττική.

Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία, στις 19.30, στην Νίκαια στην Πλατεία 17ης Αυγούστου (Οσία Ξένη).​ Σήμερα, στις 19:45, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα