Εκλογές… επικρατείας άνευ αντικρίσματος στην ΕΠΟ

Εκλογές άνευ… αντικρίσματος γίνονται στην ΕΠΟ. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αλλάζει σελίδα η Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο που ξύνει τον πάτο του βαρελιού.

Η μόνη αλλαγή όμως που γίνεται για τα επόμενα χρόνια, είναι αυτή του σημείου αναφοράς. Του προέδρου. Τον Βαγγέλη Γραμμένο, που επί ημερών του καταρρακώθηκε το ποδόσφαιρό μας, αντικαθιστά ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας που το 2004 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, Θοδωρής Ζαγοράκης. Από ’κεί και πέρα, ουσία μηδέν. Ίδια γεύση. Με 69 εκλέκτορες ήταν δεδομένο ότι η εκλογική γενική συνέλευση θα ήταν ελεγχόμενη και το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο. Μπήκαν υποψήφιοι διεθνείς από τη φουρνιά του 2004. Η παρέα του Ζαγοράκη. Κανείς δεν πρόκειται να εκλεγεί, καθώς οι πρόεδροι των Ενώσεων έχουν άλλα κριτήρια όταν ψηφίζουν. Η 11άδα της εκτελεστικής επιτροπής είναι γνωστή πριν τις αρχαιρεσίες και επισημοποιήθηκε με την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Ακόμη και τα αξιώματα έχουν μοιραστεί.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήλθε να εκτεθεί ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς τον έβαλαν μπροστά στην υπογραφή μιας ανούσιας ολιστικής μελέτης για την οποία… ίδρωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στις συναντήσεις του με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA. Και καλά δεν πήρε χαμπάρι πώς μπορεί ν’ αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και είχε σχέσεις με την ΕΠΟ πολλά χρόνια, λόγω του φίλου του πρώην προέδρου Γιάννη Δρόσου που είχε βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία και με τον οποίο συνεργαζόταν άψογα. Δεν μπορούσε να έλθει σε επαφή με πέντε ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου ή να ενημερωθεί από τα ΜΜΕ; Προφανώς ήταν πολύ εύκολο, αλλά για την αλλαγή δεδομένων χρειαζόταν τόλμη και αποφασιστικότητα. Ακόμη και ρήξεις με το παρελθόν.

Πάμε λοιπόν σε εκλογές… επικρατείας με μια καρδάρα όπου δεν χύθηκε το γάλα, καθώς δεν μπήκε καν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα