Εκλογές ΕΠΟ:Ψάχνουν άκρες για την επόμενη μέρα

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των εκλογών το φθινόπωρο, έστω και με αστερίσκους όπως αποκάλυψε το σάιτ iapopsi.gr, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλο τον καλό κόσμο εντός κι εκτός ΕΠΟ. Κυρίως, όμως, όλοι όσοι είχαν πιάσει από τα 2016 τα καλά στασίδια στην ομοσπονδία και το ενδεχόμενο της αποχώρησης τους προκαλεί πόνο καρδιάς. Κάθε συζήτηση που κάνουν οι λεγάμενοι καταλήγει σε διάθεση που επιβάλει ακούσματα από τον Στέλιο Καζαντζίδη για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Εδώ που τα λέμε, μόνο εύκολο δεν είναι για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να σκέφτονται ότι «δυο πόρτες έχει το Γουδή, άνοιξα μια και μπήκα. Σεργιάνησα ένα πρωινό και ώσπου να ‘ρθει το δειλινό, από την άλλη βγήκα…».

Ισχυροί πόλοι εξουσίας στη διάρκεια της 4ετίας βρίσκονται πλέον στο κενό. Μετέωροι. Και δεν μιλάμε για αμελητέες ποσότητες.

Ο πρώτος που θεωρεί ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός ΕΠΟ είναι ο Κώστας Βρακάς. Ακόμα και από το μπλοκ του Βορρά τον έχουν κάνει στην άκρη. Γι’ αυτό και ο Γιαννιώτης παράγοντας επιχειρεί να βρει άκρες τόσο στον Πειραιά, όσο και στο Μαρούσι για να διασφαλίσει την επανεκλογή του.

Ο δεύτερος που παίζει μπαλίτσα με στόχο την επόμενη μέρα είναι ο Αστέριος Αντωνίου. Ο Στέργιος, για τους φίλους, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων στον Βορρά. Κάποιοι, μάλιστα, τον θεωρούν ως ικανό συνδετικό κρίκο για επαφή με τον επόμενο υφυπουργό Αθλητισμού, διότι προεξοφλούν και τον ανασχηματισμό και την αντικατάσταση του Λευτέρη Αυγενάκη. Έστω και αν κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ. Για τον Αντωνίου, όμως, σημασία έχει πώς τον εμπιστεύονται στα μέρη του και πώς αποκατέστησε την επικοινωνία του με τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία παραδοσιακά δραστηριοποιείται και, μάλιστα, ως υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην πιάτσα λέγεται ότι ο Βρακάς και ο Αντωνίου θα βρουν τις κατάλληλες άκρες και θα παραμείνουν στο πάρκο Γουδή. Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν και οι υποστηρικτές του Περικλή Λασκαράκη. Ο Βολιώτης ήθελε να πάρει το χρίσμα για την προεδρία, αλλά πλέον νοιάζεται μόνο για να παραμείνει στην ΕΠΟ. Στην ΑΕΚ, ωστόσο, δεν έχει το παραμικρό έρεισμα. Γι’ αυτό εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του στον γνωστό φίλαθλο και δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Ο τελευταίος προσπαθεί με τις προσωπικές επαφές του να πείσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δώσει συγχωροχάρτι στον Λασκαράκη. Προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος επίσης έχει καλή άποψη για τον Περικλή από τις μέρες που διεκδικούσε την αποζημίωσή του.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο «παππούς» είναι κόκκινο πανί και στο Μαρούσι και στον Πειραιά. Τον εντόπισαν, άλλωστε, κάτω από πέτρες που σήκωσαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όσο και αν προσπαθούν να τον στηρίξουν από το μπλοκ του Βορρά, δύσκολα θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του εάν δεν του προσφέρει άφεση αμαρτιών κάποιος από τους πόλους εξουσίας στον νότο. Συνεπώς ο Διακοφώτης θα ‘ναι η πρώτη παράπλευρη απώλεια.

Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και ο Γιώργος Χατζησαρόγλου από τη Δράμα. Ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα γίνονται κινήσεις με στόχο την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΣ και ο νυν συνομιλητής του Γραμμένου αντιλήφθηκε ότι ακόμα και η κινητοποίηση του Μάκη Γκαγκάτση δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει την παραγοντική επιβίωση.

Μέγα ερωτηματικό αποτελεί ο Μάνος Γαβριηλίδης. Αλλά για τον Ξανθιώτη λένε ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα καταφέρει να επιβιώσει. Στο παρελθόν, άλλωστε, έκανε με άλμα τη μεταγραφή που του διασφάλισε την παραμονή του στην κεντρική σκηνή της ΕΠΟ.

Οι παρασκηνιακές επαφές, βέβαια, θα συνεχιστούν. Όλοι λειτουργούν στη λογική του «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω» και γι’ αυτό δέχονται να συζητήσουν ακόμα και θέματα, τα οποία απέρριπταν πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού. Τότε που πίστευαν ότι με κάποιον τρόπο θα κατάφερναν να επιβιώσουν.

Για τον Γραμμένο, βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Ο Βάγγος έχει αντιληφθεί ότι τα ψωμιά του τελείωσαν. Ακόμα και τηλεοπτικά βλέπει ότι άλλοι είναι προτιμότεροι. Στην τελευταία παρτίδα, πάντως, θα επιδιώξει την επανεκλογή του έστω και αν χρειαστεί να δηλώσει υποταγή στο Μαρούσι, όπως λένε εξακολουθούν και συζητούν μαζί του.

Διαβάστε επίσης