Εκλογικός πανικός στην Ιπποκράτους

Σοκ στο ΠΑΣΟΚ με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα όπου το άλλοτε κραταιό κόμμα κινείται περίπου στο 4% με εμφανή πλέον τον κίνδυνο να μην μπει στην Βουλή στις επόμενες εκλογές! Σύμφωνα δε με πληροφορίες, σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από το ίδιο το κόμμα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε περιφέρειες που άλλοτε είχε την αποκλειστικότητα σήμερα είναι ανύπαρκτα και κάτω του 3%.

Η όλη κατάσταση έχει θορυβήσει κορυφαία στελέχη όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Μάλιστα πρώην υπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος διαπίστωσε πως «το ΠΑΣΟΚ διαρκώς συρρικνώνεται». Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη στην καθημερινή πράξη είναι ανεπαίσθητη η παρέμβαση του κινήματος την ίδια ώρα που «το κράτος της Δεξιάς ξαναχτίζεται και οι διαρθρωτικές αλλαγές λιμνάζουν».

Αναφερόμενος στην επικαιροποιημένη συμφωνία πάνω στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «πέρασαν ήδη έξι μήνες μέχρι πότε –σε ποιο χρονικό ορίζοντα θα περιμένουμε να δεήσει ο Πρωθυπουργός να το συζητήσει καν». «Αντί για απάντηση αρκούμαστε να παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή καταιγίδα: «επιτέλους ανακάμπτει η χώρα » το λένε οι αριθμοί. Τότε γιατί το ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται;

Δυστυχώς: η χώρα δεν ανακάμπτει έστω κι αν κάποιοι αριθμοί δείχνουν μια μαγική εικόνα. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία αέναου χρέους με ελάχιστα ίσως μηδαμινά αποτελέσματα. Η συνταγή είναι λάθος» τόνισε. Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ φτωχό συγγενή της κυβέρνηση η οποία είναι «κυβέρνηση παλαιάς κοπής και παλαιοδεξιάς πρακτικής. Η δημοκρατία είναι καθηλωμένη ανάμεσα στις πρακτικές : «νόμος και τάξις » ή «ανυπακοή». «Κάποιοι ήδη οραματίζονται ένα νέο «Συναγερμό» που θα ξαναχτίσει τη χώρα από τα ερείπια που δήθεν άφησε το ΠΑΣΟΚ : Όπως τη δεκαετία του ‘50; Να σβήσουν από το χάρτη τη Μεταπολίτευση. Να ενσωματώσουν τα νέα φασιστικά υβρίδια. Να φορέσουν ένα φιλοευρωπαϊκό μανδύα» σχολίασε.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό χρειάζεται «οριοθέτηση αυστηρή εντός της τρικομματικής Κυβέρνησης ποιο πρόγραμμα υλοποιούμε μέχρι πότε χωρίς συμφωνημένη στρατηγική, ποιο είναι το τελευταίο χρονικά και πολιτικά ανάχωμα θα είναι το φθινόπωρο; Θα είναι οι ευρωεκλογές;»

Εδειξε δε τον μόνο δρόμο: «Να αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Να δώσουμε πρωτοβουλία από τα κάτω στα κοινωνικά μέτωπα στο συνδικαλισμό το συνεταιρισμό, τα επιμελητήρια, τις οργανώσεις πολιτών. Κυρίως στο χώρο της αυτοδιοίκησης σε αυτόνομες και πρωτοπόρες κινήσεις πολιτών» για να καταλήξει λέγοντας πως « Πρέπει να εκφραστεί η βούληση της κοινωνίας για τη δημοκρατία και τους θεσμούς που επιλέγει. Εμάς δεν μας εμπιστεύεται!
Ούτε με την πρώιμη λενινιστική μας μορφή. Ούτε με το «κόμμα του Αρχηγού και των αξιωματούχων»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα