Εκπαίδευση με αντιαρματικά για την Χρυσή Αυγή

Νέα φωτογραφίες από την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση που λάμβανα τα μέλη της Χρυσής Αυγής, και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας «το Βήμα».

Στις φωτογραφίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να εκπαιδεύονται σε τεχνικές πολέμου, σαν παραστρατιωτική οργάνωση. Με τα όπλα στα χέρια, φαίνονται να μαθαίνουν πώς να κάνουν εφόδους σε σπίτια, ενώ αίσθηση προκαλεί μία από τις φωτογραφίες στην οποία μέλος του εθνικιστικού κόμματος, κρατά στα χέρια του αντιαρματικό εκτοξευτή τύπου Low.

Στους τοίχους του κτιρίου όπου γίνεται η εκπαίδευση για τις εφόδους είναι ζωγραφισμένη η σβάστικα αλλά και ο μυστικιστικός ρούνος Othila ή Othala που, όπως αναφέρει το «Βήμα», απεικονίζει μια «στέγη» και συμβολίζει την πατρίδα και το καθήκον απέναντι σε αυτήν. Τον έχει χρησιμοποιήσει και η παγανιστική θρησκεία Odinism, οι πιστοί της οποίας θεωρούν εαυτούς αντιπροσώπους της άριας κληρονομιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βρέθηκαν κυρίως σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ηγετικών μελών του περιώνυμου «πυρήνα» της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε ηλεκτρονικό υπολογιστή βουλευτών της Χ.Α. στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης