Εκρηκτικό ραντεβού

Μιλάμε για την συνύπαρξη της χρονιάς. Την Τρίτη το απόγευμα θα βρεθούν στο ίδιο πάνελ τέσσερις εκρηκτικές προσωπικότητες. Στο αμφιθέατρο “Γιάννος Κρανιδιώτης” του υπουργείου Εξωτερικών έχουν κληθεί να παρουσιάσουν το βιβλίο του Νίκου Μέρτζου “Το Μακεδονικό” ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε όλες του τις δημόσιες παρεμβάσεις ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας να υιοθετηθεί η πρόταση του κόμματος του για την σύσταση Συμβουλίου Ασφαλείας τονίζει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών. Επίσης οι κ.κ. Κοτζιάς και Βενιζέλος διατηρούν πολύ κακές σχέσεις από την εποχή που ο νυν υπουργός Εξωτερικών άνηκε στην ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου και αμειβόταν ως σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2015 στον κ. Κοτζιά μέσα σε ένα κλίμα με αιχμές και αντεγκλήσεις.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μέρτζος (δικηγόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας) αν και θεωρείται ακροδεξιός τώρα στα 81 του υποστηρίζει πως πρέπει να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Και μίας και αναφερθήκαμε στον κ. Μέρτζο αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) ήταν μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ενός γνωμοδοτικού σώματος διορισμένου από τους δικτάτορες με σκοπό να δημιουργήσει ένα δημοκρατικό προσωπείο για το δικτατορικό καθεστώς. Το Νοέμβριο του 1970 διορίστηκε από τον Γιώργο Παπαδόπουλο μέλος της πρώτης «Συμβουλευτικής Επιτροπής». Το 1971 εξελέγη μέλος της δεύτερης «Συμβουλευτικής Επιτροπής» και αργότερα γραμματέας της. Από το βήμα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» ο Μέρτζος είχε εισηγηθεί υπέρ νομοσχεδίων της δικτατορικής κυβέρνησης εκθειάζοντας τα στελέχη της. Τον Ιανουάριο του 1972 αναδείχτηκε Β’ αντιπρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής». Το εντυπωσιακό είναι ότι Μέρτζος εν συνεχεία πήρε θέση συμβούλου σε τρεις προέδρους της Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα