Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά στη Κίνα – 22 νεκροί

Την ζωή τους έχασαν 22 άτομα και άλλα τόσα τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη κοντά σε εργοστάσιο παραγωγής χημικών ουσιών στην επαρχία Ζιανγκγιάκου της Κίνας, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές η έκρηξη έγινε τα ξημερώματα, ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά και η έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, συνεχίζονται.

Η φωτιά που ακολούθησε την έκρηξη φέρεται να κατέστρεψε 38 φορτηγά και 12 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά και η έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Paper, ένα φορτηγό εξερράγη την ώρα που έμπαινε στον χώρο το εργοστασίου. Παραμένει ασαφές αν το συγκεκριμένο φορτηγό ανήκε στην εταιρεία.

Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υποστηρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά εργοστάσια και δεν είναι γνωστό αν η δραστηριότητά τους επηρεάστηκε από την έκρηξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Ζιανγκγιάκου είναι μια από τις χώρες που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, μαζί με το Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης