Εξάρχεια: Έκρηξη βόμβας στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη»

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη».

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου άνδρα περί τις 22.20 στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο οποίος προειδοποιούσε για την έκρηξη εντός 30 λεπτών. Τόνισε μάλιστα ότι «δεν είναι φάρσα» και ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα η Αστυνομία. «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άγνωστος άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.50 και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε μέτρια ένταση, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο και την τζαμαρία του βιβλιοπωλείου.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: τότε είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων.

Διαβάστε επίσης