Έκρηξη στο κέντρο του Ντονέτσκ – Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία

Σε εξέλιξη η εκκένωση της περιοχής από γυναίκες και παιδιά προς τη Ρωσία

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω φόβων για ουκρανική εισβολή. Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Σύμφωνα με πληροφορίες την έκρηξη προκάλεσε παγιδευμένο αυτοκίνητο.                                          Την ίδια στιγμή, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), κάνει λόγο για βομβαρδισμούς από βαρύ ουκρανικό πυροβολικό στο χωριό Σανζαρόβκα.                      Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, με παιδιά και γυναίκες να μετακινούνται ήδη προς τη Ρωσία. Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως σε κάθε πρόσφυγα θα δοθούν 10.000 ρούβλια.

Σε εκκένωση του Ντονέτσκ κάλεσε και ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του εκτιμώντας πως οι Ουκρανοί θα εισβάλλουν.

«Όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, από σήμερα 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μαζική, κεντρική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία με προτεραιότητα σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).

Ο Πουσίλιν πρόσθεσε υπάρχει συμφωνία με τις ρωσικές αρχές και οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τον πληθυσμό είναι έτοιμες στο Ροστόφ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα