Δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Νεότερη ενημέρωση

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει απόψε, Τρίτη 14 Αυγούστου, στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Θα τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής. Υπολογίζεται το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα.  

Ελεύθεροι, αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που από τις 2 Μαρτίου κρατούνταν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Την είδηση έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα “Hurriyet και αμέσως αναπαράχθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με την ¨”Hurriyet”, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, θα απελευθερωθούν άμεσα! Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν τους έχουν αποδοθεί επίσημες κατηγορίες, μετά τη σύλληψή τους για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Σύμφωνα με την κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», ο δικαστής αποφάνθηκε για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών, εν αναμονή της δίκης. Οι Έλληνες στρατιωτικοί παρέμειναν κρατούμενοι για 168 ημέρες, ενώ μέχρι σήμερα κάθε αίτημα αποφυλάκισης τους είχε απορριφθεί με διάφορα προσχήματα.

Η δικαστική απόφαση έρχεται εβδομάδες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ έρχεται σε μία περίοδο που η γειτονική χώρα βάλλεται πανταχόθεν.

 

Διαβάστε ακόμα:

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

 

Με εικόνα της Παναγίας σχολίασε ο Πάνος Καμμένος την απελευθέρωση Μητρετώδη – Κουκλατζή

Διαβάστε επίσης