Εκτενής ανάλυση του Reuters για τις βουλευτικές εκλογές

Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα του αναφέρεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν κλείσουν οι κάλπες, ενώ παράλληλα σχολίασε τα λάθη που επιρρίπτουν οι πολίτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τις βουλευτικές εκλογές σχολιάζει σε εκτενές δημοσίευμά του το Reuters πριν κλείσουν οι κάλπες, ενώ παράλληλα επισήμανε τα λάθη που επιρρίπτουν οι πολίτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν στις πρώτες βουλευτικές εκλογές από τη στιγμή που η χώρα βγήκε από τα προγράμματα, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν ότι οι συντηρητικοί θα επιστρέψουν στην εξουσία και θα τερματίσουν τα τέσσερα χρόνια αριστερής διακυβέρνησης που κατηγορείται ότι φόρτωσε την χώρα μας περισσότερο χρέος», γράφει το Reuters, κάνοντας αναφορά στις δημοσκοπήσεις.

«Η οικονομία κύρια ανησυχία των πολιτών»

«Η Ελλάδα βίωσε μια παραλυτική οικονομική κρίση από το 2010, που απαίτησε τρία προγράμματα από τους Ευρωπαίους εταίρους. Η οικονομία είναι η κύρια ανησυχία των πολιτών, λέει ο Θωμάς Γεράκης της MARC», σημειώνει ακόμη το ειδησεογραφικό πρακτορείο, που σημειώνει ότι ο Τσίπρας έχει επικριθεί και για την κακή διαχείριση κρίσεων, όπως και για τη σύναψη «μιας βαθιά αντιδημοφιλούς συμφωνίας για το τέλος του ονοματολογικού με τη γειτονική Βόρεια Μακεδονία».

Το Reuters, στο δημοσίευμα για τις βουλευτικές εκλογές, κάνει αναφορά και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. «Ενώ ο Μητσοτάκης ήταν γρήγορα στη σκηνή για να παρηγορήσει τους επιζώντες, ο Τσίπρας ήταν εκτός δημοσίου βήματος για αρκετές ημέρες», σχολιάζει το Reuters, που υπενθυμίζει ότι παρότι η Ελλάδα βγήκε από τα προγράμματα, παραμένει υπό την εποπτεία των δανειστών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν μελλοντικά δημοσιονομικά παραστρατήματα.

 

 

Διαβάστε επίσης