Έκθεση «κόλαφος» της ΕΛ.ΑΣ. για τον Φουρθιώτη – Σκηνοθετούσε τις επιθέσεις εναντίον του

Τι έδειξε το πολυσέλιδο διαβιβαστικό που συνέταξαν οι αστυνομικοί - Το DNA, οι κάλυκες αλλά και το τηλεφώνημα που «έκαψε» τον γνωστό παρουσιαστή

«Κόλαφος» είναι η πολυσέλιδη έκθεση που σύνταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων, όπου φαίνεται να κατηγορούνται για τις «σκηνοθετημένες» επιθέσεις στο σπίτι του γνωστού παρουσιαστή.

Παράλληλα τους κατηγορούμενους φαίνεται ότι τους «έκαψε» ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στις αρχές με το οποίο αποκαλύφθηκε η δράση τους αλλά οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ και στην σύλληψη τους. Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξαν στις αρχές ο εντοπισμός DNA, αλλά και οι κάλυκες που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις.

Στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό που συνέταξαν οι αστυνομικοί γίνεται αναφορά σε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος υπέδειξε στις Αρχές τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναφέρεται ότι ο παρουσιαστής «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας:

Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ  εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ.(Σιώκη) και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Π. (Πετρόχειλο) **(ονόματα των δυο κατηγορουμένων)**. Περί την 01:55  τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Π. και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.

Στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….». ( δίνει τρία κινητά τηλέφωνο ο άγνωστος ….).

Αρνείται τα πάντα ο Φουρθιώτης

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται όσα του καταλογίζουν οι Αρχές. Ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη δήλωσε: «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα  στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Το Μ. Σάββατο θα απολογηθούν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του θα απολογηθούν το Μεγάλο Σάββατο στις 9:30 το πρωί στον 30ό ανακριτή, καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες διώκονται για μια σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών.

Αναλυτικά, ο Μένιος Φουρθιώτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη απαγγέλθηκαν και κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος:

 • Σύσταση συμμορίας
 • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
 • Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας
 • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
 • Απόπειρα εκβίασης
 • Ψευδής καταγγελία
 • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Αναφορικά με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

 • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
 • Έκρηξη
 • Σύσταση συμμορίας
 • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
 • Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
 • Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
 • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
 • Παράνομη οπλοκατοχή
 • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα