Εκτός ΕΡΤ ο Φιλιππίδης, εκτός Φεστιβάλ Επιδαύρου ο Κιμούλης

Οι εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου είναι στην κυριολεξία ραγδαίες. Κι ενώ οι καταγγελίες ακόμη δεν έχουν τελειώσει, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως έρχονται κι άλλες για πολυδιαφησμένα ονόματα του θεάτρου, του κινηματογράφου και του τραγουδιού.

Έτσι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά σκηνοθέτη κινηματογράφου για βιασμό 15χρονου για τους καταγγελλόμενους έρχεται και η τιμωρία. Έτσι ήδη η ΕΡΤ έκοψε τον Πέτρο Φιλιππίδη από την επιτυχημένη καθημερινή σειρά της «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», ενώ και η Digea που είχε ως κεντρικό πρωταγωνιστή στην καμπάνια της τον επιτυχημένο ηθοποιό αποσύρει την διαφήμιση της, αναζητώντας άλλο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Κιμούλης τέθηκε εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά τις καταγγελίες από συναδέρφους του, περί ψυχολογικής, λεκτικής, αλλά και σωματικής βίας που δέχτηκαν από τον ηθοποιό. Στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ αναφέρεται πως «είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».

Ωστόσο, «υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά».

Μάλιστα, το Φεστιβάλ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως «πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα