Εκτός Μαξίμου ο Μπαλτάκος

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, έμεινε εκτός ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν. Αφού τα είπαν οι δύο άνδρες πραγματοποιήθηκε και δεύτερη διευρυμένη αυτή τη φορά συνάντηση, στην οποία παρόντες ήταν ακόμη από πλευράς Πολιτείας ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο  Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και από το χώρο του ποδοσφαίρου ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο γενικός διευθυντής ποδοσφαίρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πηγαίνοντας για την Κωνσταντινούπολη ενόψει της κλήρωσης του Champions League, έκανε μια… στάση στην Αθήνα, προκειμένου να τα πει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καλή συνεργασία μετά τη σύνταξη και προώθηση της Ολιστικής Μελέτης. Ήταν λογικό στη συνάντηση να είναι παρών ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ποδοσφαίρου Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν πως δεν κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, επικεφαλής του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για το ποδόσφαιρο και τα προβλήματά του. Δεν μίλησαν ούτε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε για την Γιουροβίζιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τάκης Μπαλτάκος ζήτησε να παρευρεθεί στη συνάντηση, αλλά η Πολιτεία δεν επιθυμούσε την παρουσία του. Ας μην ξεχνάμε τη δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, όταν ανέλαβε ο Μπαλτάκος την προεδρία της ΕΠΟ, πως: «Η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί και συμβολικά και ουσιαστικά να συνδράμει στο αναγκαίο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και να απαλλαγεί από μια σειρά στρεβλώσεων που το ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια».

Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι η κόντρα της Πολιτείας με τον Τάκη Μπαλτάκο συνεχίζεται και πως η ξαφνική συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού προ δύο εβδομάδων, παρά το γεγονός ότι πέρασε ο νόμος να μειωθεί από 5% σε 1% το ποσοστό της Ομοσπονδίας απ’ τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ χωρίς κάποια αντίδραση, δεν άλλαξε κάτι. Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν κέρδισε κάτι ως αντάλλαγμα.

Επίσης ας μην ξεχνάμε και την τοποθέτηση του Μπαλτάκου δημόσια στην εκπομπή «Δίκη»: «Ποιος Θεοδωρίδης; Θα μιλήσει με τον Φιλιππούση. Εγώ μιλάω μόνο με τον Τσέφεριν». Αν θέλει ο Σλοβένος πρόεδρος θα προσθέσουμε εμείς…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα