Εκτός Μουντιάλ οι ανεμβολίαστοι ποδοσφαιριστές

Εκτός Μουντιάλ θα μείνουν οι ανεμβολίαστοι στον κορωνοϊό ποδοσφαιριστές, καθώς το Κατάρ δεν θέλει να ρισκάρει πως θα δεχθεί πλήγμα από την πανδημία. Στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Ιαπωνία με αυστηρά μέτρα ασφαλείας αλλά και υγειονομικά πρωτόκολλα, διαπιστώθηκε πως ο κορωνοϊός άφησε το στίγμα του.

Πλέον η Ιαπωνία παρά τα μέτρα πληρώνει τη διάδοση του ιού, παρά το γεγονός ότι δεν επέτρεψε στις κερκίδες φιλάθλους από άλλες χώρες.

Στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί τον χειμώνα του 2022 θα υπάρξει μια ειδική παράμετρος για τους συμμετέχοντες.

Όπως κάνει γνωστό η «Athletic» όλα δείχνουν πως δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι ποδοσφαιριστές που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.

Βέβαια, αυτό ίσως και να προκαλέσει αντιδράσεις αφού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παραμένουν ανεμβολίαστοι και έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον εμβολιασμό.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των ανθρώπων από το Κατάρ, οι οποίοι πιέζουν τη FIFA να δεχτεί το εν λόγω μέτρο, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια μεταξύ των συμμετεχόντων. Και απ’ ότι φαίνεται είναι πολύ πιθανό να περάσει αυτό, εκτός αν υπάρξουν σαφή δείγματα περιορισμού της επιδημίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα