Εκτός Ν.Δ. ο Μπoγδάνος (που χάλαγε το αφήγημα)  

Όταν ο Κυριάκος έλεγε ότι η Ν.Δ. εκπροσωπεί και την κεντροδεξιά, το κέντρο και την κεντροαριστερά, οι αντικομμουνιστικές δηλώσεις του βουλευτή τσαλάκωναν τη στρατηγική πολιτική στόχευση του πρωθυπουργού

Όσοι είχαν μιλήσει με τον πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα κατάλαβαν αμέσως για ποιο λόγο διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στην κυριολεξία πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση στην Βουλή.

Διότι μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση και ο βουλευτής δεχόταν στον διάδρομο επικρίσεις σε αυστηρό ύφος από τον Νίκο Δένδια, ειδοποιήθηκε να πάει στα γραφεία της Ν.Δ. στη Βουλή, όπου ο γραμματέας της Κ.Ο., Γιάννης Μπουγάς, τον ενημέρωσε ότι τέθηκε εκτός νυμφώνος.

Και δεν ήταν μόνο η προειδοποίηση που δέχθηκε ο κ. Μπογδάνος, όταν δημοσιοποίησε μέσω ιστοσελίδας συμφερόντων του τα ονόματα ανήλικων παιδιών από νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας για να αποδείξει ότι οι μετανάστες είναι πλειοψηφία στα σχολεία του κένρου. Και δεν μιλάμε για απλή προειδοποίηση. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο και όχι απλά τον επέπληξε. Μάλιστα από τότε συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν εισηγηθεί την αποπομπή του.

Όμως τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Διότι τα όσα είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής χτύπησαν στο μαλακό υπογάστριο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον πρωθυπουργό, αλλά σε καμία περίπτωση ότι είναι ο πολιτικός που δεν σέβεται τα αντίπαλα κόμματα και το κυριότερο να κατηγορήσει τους αντίπαλους πολιτικούς ως μειοδότες. Ακόμη και όταν με τον κ. Τσίπρα η αντιπαράθεση έχει φτάσει στα άκρα ουδέποτε τον έχει αποκαλέσει προδότη. Κάτι που ο κ. Τσίπρας το έχει κάνει πολλάκις, αφού τη λέξη «γερμανοτσολιάδες» τη χρησιμοποιούσε  αντί του «καλημέρα», του «καλησπέρα» και του «καληνύχτα».

Εξάλλου προχθές στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα και της κ. Γεννηματά πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση: «Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ και σίγουρα από τότε που ανέλαβα πρωθυπουργός, ανέλαβα μια δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό, να μην ξύνουμε πληγές του παρελθόντος, αλλά αντίθετα  να εργαζόμαστε για να τις επουλώσουμε. Και αυτήν τη δέσμευσή μου κάνω πράξη και όποιος ξεπεράσει τα όρια θα γνωρίζει ότι δεν έχει θέση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.».

Στο δε non paper που εστάλη στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στην διαφορετική αντιμετώπιση των παρεκτρεπέντων από τη Ν.Δ. σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά τονίζεται: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν γίνονται δεκτές απόψεις, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας, που παραπέμπουν σε εποχές διχασμού, που ξεπερνούν τα όρια. Χτίζει την Ελλάδα της επόμενης μέρας και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τοξικότητα και συνθήματα που παραπέμπουν σε ταραγμένες εποχές. Σε πλήρη αντίθεση, ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτει ακραίες, διχαστικές επιθέσεις εναντίον του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας και τοποθετήσεις στελεχών του για το «ιδεώδες» της τρομοκρατίας. Σιωπούσε όταν ο Παύλος Πολάκης χαρακτήριζε την Νέα Δημοκρατία “παράταξη δοσιλόγων και μαυραγοριτών”. Όπως σιωπούσε και όταν ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωνε ότι οργανώσεις όπως η 17Ν “είχαν ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου”. Δεν είμαστε ίδιοι».

Γι’ αυτό τον καρατόμησε

Το βέβαιο είναι ότι με την απόφαση της αποπομπής του Μπογδάνου ο πρωθυπουργός έστειλε δύο βασικά μηνύματα. Το ένα είναι ότι δεν θα ανεχτεί από κανέναν μέσα στην παράταξη να αναιρέσει με πράξεις και ακραίες δηλώσεις του τον πολιτικό του μπούσουλα ότι «η φιλελεύθερη παράταξη είναι αυτή που μόχθησε για την εθνική συμφιλίωση» και τις γνωστές θέσεις του ότι εκφράζει το πολιτικό κέντρο, την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Άλλωστε επικοινωνιακά έχει στείλει τα μηνύματά του με τη στελέχωση του επιτελείου του στο Μαξίμου, όπου οι πλην της ΝΔ συνεργάτες του έχουν τον πρώτο λόγο.

Επομένως και μόνο η αποστροφή του λόγου του αψίκορου Κ. Μπογδάνου ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους αποδείχτηκε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγκλημα καθοσιώσεως –χειρότερο ακόμη και από την προ καιρού συνύπαρξη του μέχρι πρότινος βουλευτή του με τον Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στην πλατεία Βικτωρίας–, αφού η στροφή του πρωθυπουργού προς τη διεύρυνση χάλαγε από τη δήλωση του βουλευτή.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι  η αντικομμουνιστική υστερία του Μπογδάνου ήρθε σε μία περίεργη συγκυρία όπου στη Θεσσαλονίκη υπήρξε αναζωπύρωση εθνικιστικών πυρήνων που κατέλαβαν σχολικά συγκροτήματα, υπό τις ηχογραφημένες μάλιστα προτροπές για μισαλλόδοξη δράση από τον κρατούμενο στις φυλακές Δομοκού Κασιδιάρη, που μαγνητοφωνούσε και «εξέπεμπε» μηνύματα μίσους.

Με τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με αρκετούς σκληρούς δεξιούς σχηματισμούς (κόμμα Τράγκα, συμμαχία Τζήμερου-Κρανιδιώτη, ακόμη και η κοινοβουλευτικά εκπροσωπούμενη «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου) να συνωστίζονται στα δεξιά της δεξιάς ευελπιστώντας ότι στις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής θα υφαρπάξουν ψήφους δυσαρεστημένων Νεοδημοκρατών και με τη δήλωση Μπογδάνου να αλείφει το αντιπολιτευτικό βούτυρο στο ψωμί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το μήνυμα ότι η φιλελεύθερη παράταξη στη διεύρυνσή της δεν αποδέχεται θέσεις αυτής της μορφής, να δοθεί ξεκάθαρα και ακαριαία προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός κόμματος. Και φυσικά, δόθηκε με τη συστημένη από τη Λουμπλιάνα «απόλυση» του 42χρονου βουλευτή από τη «γαλάζια» Κ.Ο.

Ο Παύλος Μαρινάκης, νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αναμένετια να αναλάει τη θέση του γραμματέα του κόμματος μετά το συνέδριο στο τέλος του χρόνου

 Έτοιμοι για τις εσωκομματικές εκλογές

Στην Πειραιώς, τώρα ετοιμάζονται για τις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Μάλιστα αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν και πολλοί κεντρώοι που δεν είναι μέλη του κόμματος. Με 12 ευρώ και με ένα κλικ μέσω του διαδικτύου μπορούν να γίνουν μέλη και μπορούν να ψηφίσουν από το σπίτι τους σε όποια περιοχή θέλουν. Τους δίνεται το δικαίωμα μέσω διαδικτύου να ψηφίσουν για παράδειγμα στην τοπική της Γλυφάδας, ακόμη και εάν κατοικούν στο Μαρούσι. Στο ηλεκτρονικό σύστημα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που αποκλείει τις διπλοψηφίες.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι, ενώ στις 15 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφής νέων μελών, αλλά και η επιβεβαίωση των παλιών ότι είναι οικονομικά ενήμεροι. Και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλη την επικράτεια. Για να εκλεγούν οι νέοι πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΕΠ, οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ και, τέλος, οι Σύνεδροι. Πανελλαδικά, 6.852 στελέχη κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους για τις παραπάνω θέσεις στις κομματικές οργανώσεις και ρίχνονται στη μάχη για την εκλογή τους.

Το συνέδριο πιθανότατα θα διεξαχθεί είτε το πρώτο, είτε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί και, όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, ίσως να διεξαχθεί σε ένα διήμερο για να μη συμπέσει με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, που ήδη έχουν ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου ο πρώτος γύρος και στις 12 ο δεύτερος (εάν χρειαστεί). Έτσι κάποιοι δεν αποκλείουν το Συνέδριο να διεξαχθεί τελικά 27-28 Νοεμβρίου, από τη στιγμή που οι σύνεδροι θα έχουν εκλεχθεί από τις 24 Οκτωβρίου.

Μετά το Συνέδριο του κόμματος θα υπάρξουν και αλλαγές σε θέσεις-κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό με την ανάληψη της θέσης του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαριονάκη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα