Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το ποδόσφαιρο αν γίνεται κάθε δυο χρόνια Μουντιάλ

Κόκκινο στα σχέδια της FIFA σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο ανάβει η ΔΟΕ! Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απειλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι θα αποβάλει το ποδόσφαιρο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε περίπτωση που προχωρήσει η σκέψη για διεξαγωγή της διοργάνωσης κάθε δύο χρόνια.

«Στη γλώσσα της ΔΟΕ, το μήνυμα προς τη FIFA είναι πολύ πιο ξεκάθαρο απ’ όσο φαίνεται. Αν θέλετε το ποδόσφαιρο να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκαταλείψτε τα σχέδια για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά στους «Times» μέλος της ΔΟΕ, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το θέμα συζητήθηκε και στην 139η Σύνοδο της ΔΟΕ.

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεργάζεται με αλληλεγγύη με άλλα αθλήματα και διεθνείς ομοσπονδίες. Ο αθλητισμός είναι για όλους και χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ του αθλητισμού», ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης πρώην αθλητής του πινγκ πονγκ και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, Ριού Σέουνγκ-Μιν.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να κάνουν αποθεραπεία και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ως εκ τούτου, ζητώ να σταματήσει αυτή η προσπάθεια που είναι ασυμβίβαστη με τις Ολυμπιακές μας αξίες», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλγερινός πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα