Εκτός προανακριτικής θέλουν Τζανακόπουλο και Πολάκη, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Κατά την διάρκεια των ουσιαστικών εργασιών της προανακριτικής για τη Novartis και τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Πως απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για το αν θα κληθούν ως μάρτυρες στην επιτροπή οι πρώην υπουργοί κ.κ. Δημήτρης Τζάνακόπουλος και Παύλος Πολάκης, ήταν το επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη μέρα των ουσιαστικών εργασιών της προανακριτικής για τη Novartis και τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Και αυτό γιατί η μετατροπή των δυο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της επιτροπής σε μάρτυρες αυτομάτως τους εξαιρεί από μέλη της επιτροπής.

Πρώτος το θέμα στην συνεδρίαση έθεσε ο Θανάσης Πλεύρης που αναφέρθηκε στα δικονομικά προβλήματα που προκαλεί η μετατροπή των δυο βουλευτών σε μάρτυρες.

Τους κ.κ. Τζανακοπουλο και Πολάκη έχει ζητήσει ως μάρτυρες και το ΚΙΝΑΛ από χθες και σήμερα θέμα εξαίρεσης τους έθεσε και το Κίνημα Αλλαγής για του κ. Κεγκερογλου. Η Νέα Δημοκρατία πήρε την τελική της απόφαση σε σημερινή σύσκεψη που έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής.

Μάλιστα ο κ. Τζανακοπουλος επιτέθηκε και προς τον κ. Κεγκέρογλου κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του διευκολύνει τη Νέα Δημοκρατία στα σχέδια της.

Πολάκης σε ΝΔ: «Π@π@ριές»

Έντονα αντέδρασε και ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «παπαριές» προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι έλεγαν πως είναι ντροπή τέτοιες εκφράσεις. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι θέλουν να τους δείξουν ως ύποπτους και όχι ως μάρτυρες, ενώ ο Γ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «πραξικόπημα» την πρόταση της ΝΔ να εξαιρεθούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση εξελίσσεται σε τεταμένο κλίμα και οι φωνές ακούγονται εκτός της αίθουσας.

Είναι πιθανόν και ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο θέτοντας θέμα για τον Θανάση Πλεύρη εξαιτίας της εμπλοκής του στη υπόθεση κατά την άσκηση του δικηγορικού του λειτουργήματος.

 

Διαβάστε επίσης