Εκτός συνόρων αλλά εντός… πατρίδας ο Πατούλης

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Αττικής με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, αλλά και με υπουργούς-στελέχη της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Εκτός ελληνικών συνόρων αλλά σε πάτρια ελλαδίτικα εδάφη, στην Κύπρο, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Το ταξίδι του περιφερειάρχη έγινε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στο νησί της Αφροδίτης, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, καθώς και υπουργούς-κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης Αναστασιάδη, δημάρχους, εκπροσώπους της πανεπιστημιακής και επιστημονικής κοινότητας της Κύπρου και τοπικούς φορείς.

Στην ατζέντα της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας βρέθηκε το θέμα της πανδημίας, το πάντα επίκαιρο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και θέματα που σχετίζονται με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Γιατρός ων ο περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε μεταξύ άλλων στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ ότι η κυπριακή τοπική αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία έχουν μια σημαντική αποστολή, και η στενή συνεργασία τους συμβάλλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων και στην ανάπτυξη μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας στην υγεία και τη ζωή των αδύναμων πολιτών.

Αναφερόμενος επίσης στη συνεργασία που υπάρχει με την κυβέρνηση και την Εκκλησία της Κύπρου, ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε εξαιρετικό το κλίμα αυτής της επαφής και τόνισε ότι «με τους Κύπριους αδελφούς μας έχουμε αναπτύξει διαχρονικές συνεργασίες, οι οποίες με συστηματική δουλειά ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο».

Ο περιφερειάρχης Αττικής δεν παρέλειψε, φυσικά, να επισκεφθεί τα «Φυλακισμένα Μνήματα» των Κύπριων αγωνιστών, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Κύπρου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα