Έλενα Ακρίτα: «Μενδώνη σειρά σου να παραιτηθείς»

Την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ζητά η Έλενα Ακρίτα, μετά και την επίθεση, όπως ανέφερε, που της είχε εξαπολύσει, παρά την εγκυρότητα, όπως αποδείχθηκε, του ρεπορτάζ της για την παραίτηση Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.

Η αναμενόμενη παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου, σε συνέχεια του «τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών», κατά τον ίδιο.

Νωρίτερα, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας είχε υποστηρίξει ότι η υπουργός Πολιτισμού είχε ζητήσει την παραίτηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, πληροφορία που τόσο η Λ. Μενδώνη όσο και ο Δ. Λιγνάδης είχαν σπεύσει να διαψεύσουν.

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό», είχε γράψει σχετικά η Έλενα Ακρίτα.

Η αντίδραση του ΥΠΠΟΑ ανέφερε: «Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Χθες, το αρμόδιο Υπουργείο έκανε γνωστή την παραίτηση του Δ. Λιγνάδη από το Εθνικό, αναφέροντας: «Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης».

Δικαιωμένη η Έλενα Ακρίτα πραγματοποίησε νέα ανάρτηση για την υπόθεση, σημειώνοντας: «Ο  Δημήτρης Λιγνάδης μόλις παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο. Όταν έγραψα την είδηση (2/2/21) η Μενδώνη μου επιτέθηκε με τη γνωστή της αλαζονεία κι άφησε υπονοούμενα ‘περί σκοπιμοτήτων’. Και δεν ντράπηκε. Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα