Έλενα Ακρίτα: Ο «θηλυκός Πολάκης» (!!!) που αντιγράφει τις «τραμπικές» μεθόδους Κασσελάκη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υιοθετήσει τα όσα γράφονται για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αποφεύγει όμως να πει εάν γνωρίζει ότι όντως ο κ. Τάιλερ Μάκμπεθ δεν έχει κάποια εμπλοκή με τις επιχειρήσεις του συζύγου του Στέφανου Κασσελάκη

Η Έλενα Ακρίτα το 2013 βρέθηκε στην δίνη του κυκλώνα από μία επερώτηση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής σχετικά με την σύνταξη που της είχε αποδοθεί επί τιμή από το 1965 λόγω του πατρός της, Λουκή Ακρίτα. Μία σύνταξη που διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και ανακλήθηκε λόγω μνημονίου στις 21 Σεπτεμβρίου του 2010.

Τότε, λοιπόν, η κ. Ακρίτα δέχθηκε μία απαράδεκτη επίθεση από τα… πιστόλια του διαδικτύου που ακολούθησαν την τακτική του Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα η κ. Ακρίτα, η οποία προέρχεται από μία οικογένεια που έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα για το δημοκρατικό της φρόνημα ζήλεψε τη δόξα του Τραμπ και των απανταχού «τραμπιστών» που κατοικοεδρεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη πραγματοποιώντας μία απίστευτη επίθεση κατά της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με αφορμή ένα δημοσίευμα σχετικά με ένα μήνυμα στο κινητό που υποτίθεται ότι απέστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη την Κυριακή 24 Μαρτίου, όταν το «Βήμα» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο για μονταζιέρα στους διαλόγους μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στην τραγωδία των Τεμπών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η «τραμπικής» έμπνευσης επίθεση της Έλενας Ακρίτα αναμφίβολα την εκθέτει έναντι όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων, καθώς ουδείς περίμενε από μία γυναίκα με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες και άριστο γνώστη των πολιτικών πραγμάτων της χώρας εδώ και δεκαετίες με γονείς εκλεγμένους βουλευτές και υπουργούς, αλλά και με σύζυγο (Γιώργο Κυρίτση) πρώην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. να πέσει τόσο χαμηλά μπας και ανορθώσει το χαμένο ηθικό του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μετά την πρόταση δυσπιστίας του Νίκου Ανδρουλάκη έχει περάσει από την σφαίρα της πολιτικής σε αυτή του τσίρκου.

Ναι μεν αλλά με την ασυλία

Το μόνο που πέτυχε η κ. Ακρίτα ήταν να προκαλέσει σε δεύτερο χρόνο μία συζήτηση στη Βουλή με θέμα την άρση της ασυλίας της. Και τούτο διότι η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι «θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της», έπειτα από την ανάρτηση της κ. Ακρίτα. «Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η κ. Ακρίτα, όπως είναι γνωστό, είναι από τους φανατικούς φαν του Facebook. Η κ. Ακρίτα έκανε, λοιπόν, μια δικής της έμπνευσης σύγκριση ανάμεσα στην κ. Γκραμπόφσκι και στον Τάιλερ Μακμπέθ, σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, γράφοντας –μεταξύ άλλων– ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα». Ανάμεσα στα πολλά που γράφει η κ. Ακρίτα, σημειώνει και ότι «ο Τάιλερ δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο». Ως εκ τούτου, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι, στον αντίποδα, η ανάρτηση της κας Ακρίτα υπονοεί ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού κάνει και παράνομα και ύποπτα πράγματα. Η κ. Ακρίτα δεν έχει καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στην κριτική και την ατεκμηρίωτη επίθεση. Γι’ αυτό και επέμεινε. Απάντησε ότι θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της και δήλωσε ανυπόμονη «να βρεθούμε με τη σύζυγο του πρωθυπουργού». Αν βρεθούν, βέβαια, θα βρεθούν σε κάποιο δικαστήριο.

Η κ. Ακρίτα έσπευσε να υιοθετήσει τα όσα γράφονται για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αλλά την ίδια ώρα αποφεύγει να μας πει εάν γνωρίζει ότι όντως ο κ. Τάιλερ Μάκμπεθ δεν έχει κάποια εμπλοκή με τις επιχειρήσεις του συζύγου του Στέφανου Κασσελάκη που εδρεύουν στον φορολογικό παράδεισο της πολιτείας του Ντελαγουέρ. Διότι την ώρα που ο κ. Κασσελάκης κάνει λόγο για χρήματα που φορολογήθηκαν στις ΗΠΑ ξέχασε να πει ότι σε άλλες πολιτείες οι επιχειρήσεις του έχουν δραστηριότητα με την έδρα να βρίσκονται στον «παράδεισο» του Ντελαγουέρ. Κι όταν του το επισήμαναν από το ΠΑΣΟΚ ποίησε τη νήσσα.

Τουναντίον η κ. Ακρίτα έχει στοχοπροσηλωθεί στην σύζυγο του πρωθυπουργού. Έτσι προχώρησε σε νέα ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι ανυπομονεί να βρεθεί με την σύζυγο του πρωθυπουργού. Κι εξηγεί το γιατί: «Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτησή μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε “και”. Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν. Ίσα-ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με τη σύζυγο του πρωθυπουργού και να μας αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ που από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Αντιδρούν

Είναι ηλίου φαεινότερο από αυτή την ανάρτηση πως όταν έρθει η ώρα που η Έλενα Ακρίτα θα κληθεί από την επιτροπή για την άρση της ασυλίας της θα ακολουθήσει την πεπατημένη του Παύλου Πολάκη, δηλαδή θα ισχυριστεί ότι δεν έκανε προσωπικά σχόλια, αλλά πολιτική κριτική. Οπότε όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί είναι αντιγραφή της τακτικής του αψύ Κρητικού. Και να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ο μοναδικός που άνοιξε τις φτερούγες του για να στηρίξει την κ. Ακρίτα κι έφτασε στο σημείο να τσακωθεί διαδικτυακά και με το Νίκο Καρανίκα, ο οποίος έκανε λόγο για μισογυνισμό εκ μέρους της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο Θανάσης Καρτερός (από τους λίγους προνομιακούς συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα) με άρθρο του στην Αυγή αναφέρει πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «εκατό λόγους να είναι σοβαροί, μετρημένοι, σεμνοί στη σκιά μιας τραγωδίας. Οι του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα, που ξέρουν από πικρή πείρα ότι υπερβολές, φραστικές ρήξεις, ανέξοδες προκλήσεις και προτάσεις ποτέ δεν ωφέλησαν. Ότι χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ επίγνωση και περίσκεψη».

Αλλά και ο Σωκράτης Φάμελλος, όταν ρωτήθηκε από τηλεοπτική εκπομπή επέλεξε να μην πάρει θέση. «Δεν θέλω να πάρω θέση για την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα» είπε χαρακτηριστικά στο Action24 o Σωκράτης Φάμελλος.

Αλλά κι εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ υπήρξε αντίδραση. Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, τάχθηκε απέναντι στην τακτική της Έλενας Ακρίτα: «Δεν είναι αυτός τρόπος για να φέρει κανείς τον κ. Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε θέσει όλο αυτό το διάστημα. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο πρόεδρός του, με αυτά που λένε και κάνουν διευκολύνουν του κ. Μητσοτάκη κι αντί ως πρωθυπουργός να κατονομάσει τον άνθρωπο που πήρε, μόνταρε και διοχέτευσε στον Τύπου παραποιημένες συνομιλίες ώστε να κατασκευάσει την θεωρία του αποκλειστικώς ανθρώπινου λάθους, να απαντά ως σύζυγος για πράγματα που δεν έχουν αποδειχτεί».

Εν κατακλείδι η κ. Ακρίτα όπως φαίνεται δεν ενεργεί μόνη της. Προφανώς όλο αυτό το σκηνικό το έστησε σε πλήρη συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος, τον Στέφανο Κασσελάκη. Αντί να γράψει μόνος του ο Κασσελάκης αυτή την ανάρτηση έβαλε την Έλενα Ακρίτα. Και αυτό είναι ίσως χειρότερο ακόμη και από το να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου αντιμετωπίζοντας την μήνυση ή αγωγή από την Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η κ. Ακρίτα εκτός του ότι έχει διαγράψει μία λαμπρή καριέρα ως δημοσιογράφος και σεναριογράφος είναι το παιδί δύο σημαντικών προσωπικοτήτων. Ο Λουκής Ακρίτας ήταν ο άνθρωπος που στο υπουργείο Παιδείας με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου υλοποίησε την μεταρρύθμιση της Παιδείας που εισηγήθηκε ο Ευάγγελος Παπανούτσος, ενώ η Σύλβα Ακρίτα ως υπουργός Πρόνοιας του Ανδρέα Παπανδρέου προχώρησε σε μία σειρά παρεμβάσεων υπέρ των προσφύγων, των ΑμεΑ και φυσικά με το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της προνοιακής πολιτικής. Ο πατέρας της το 1963-1964. Και η μητέρα της την δεκαετία του 80. Οπότε είναι τραγικό για την κ. Έλενα Ακρίτα να γίνεται ουρά των τραμπικών τακτικών του Κασσελάκη και να την αποκαλούν ως τον «θηλυκό Πολάκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα