ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: Η «προστατευόμενη» εισαγγελέας (της χανιώτικης παρέας)

Με «προστάτη» τον Δ. Παπαγγελόπουλο γράφει τετραετή θητεία στην Εισαγγελία Διαφθοράς, και με τη «συμπαράσταση» φίλων Χανιωτών γλυτώνει τo εδώλιo…

Η κα Τουλουπάκη, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, πραγματικά αποτελεί ένα παράδοξο, από πολλές πλευρές, δικαστικό φαινόμενο. Το τελευταίο στοιχείο για τον χαρακτηρισμό αυτό πηγάζει αβίαστα από την απόφαση του Ανωτάτου  Δικαστικού  Συμβουλίου, το οποίο στις 11/4/2019 ανανέωσε τη θητεία της για δύο ακόμη χρόνια, μέσω διαδικασίας την οποία μέλος της Επιτροπής, αρεοπαγίτης, χαρακτήρισε ως «νοθευμένη»(!!!).

Πριν προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη του περιεχομένου της «νοθευμένης» –σύμφωνα με τον αρεοπαγίτη κ. Αθανάσιο Κατσιρόδη– απόφασης ανανέωσης, στην πλειοψηφία της οποίας προσχώρησαν και αρεοπαγίτες που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑίοι δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, μια μικρή αναδρομή στην πορεία της κας Τουλουπάκη είναι αρκετή όχι μόνο για σκεπτόμενους πολίτες, αλλά ακόμη και για απόφοιτους Δημοτικού προκειμένου να συμπεράνει κάποιος ότι η κα Τουλουπάκη έχει γερές «πλάτες» που επεκτείνονται και πέραν του ΣΥΡΙΖΑϊκού τόξου.

Στήριγμά της επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μίμης

Ξεκινάμε με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος δημόσια με συνέντευξή του στη «Δημοκρατία» είχε χαρακτηρίσει την κα Τουλουπάκη ως «δικό του παιδί».

Έτσι, τον Απρίλιο του 2017 ο πανίσχυρος τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφθοράς πέτυχε την επιλογή της στη θέση της προϊσταμένης εισαγγελέως Διαφθοράς, παρά το γεγονός ότι ακόμη και τυπικά η εν λόγω εισαγγελέας δεν είχε εγγραφεί καν στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών, και βεβαίως δεν είχε καθίσει έστω και μία φορά στα έδρανα του Εφετείου Αθηνών, για να δικάσει ως εισαγγελέας κάποια υπόθεση.

Συμπερασματικά, οι «πλάτες» του κ. Παπαγγελόπουλου απεδείχθη ότι αρκούσαν για να παρακαμφθούν 100-150 άλλοι εισαγγελείς που προηγούντο της κας Τουλουπάκη στην επετηρίδα. Μία εισαγγελέας με πολυετή πείρα στο Εφετείο, η κα Ευγενία Κυβέλου, που τόλμησε(!) να υποβάλει αίτηση για την πλήρωση της θέσης, βρέθηκε απολογούμενη μετά από κλήση που της επέδωσε –για πειθαρχικό παράπτωμα– ιδιοχείρως η κα Τουλουπάκη, ως προϊσταμένη πλέον…

Στη θητεία της από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2019 που επανεξελέγη, και τι δεν έκανε η κα Τουλουπάκη

# Διέσυρε χωρίς στοιχεία –όπως αποδείχθηκε– δέκα πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, για τους οποίους στην πλειονότητά τους προέβη σε αρχειοθέτηση, λόγω ελλείψεως στοιχείων, κρατώντας σε «ομηρία» τους κ.κ. Δημ. Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη, για να ισχυρίζεται στους προϊσταμένους της ότι συνεχίζει κάποια έρευνα…

# Παρέκαμψε κάθε δικονομικό κανόνα, είτε συμμετέχοντας στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων για τη Novartis, γεγονός που καθιστά άκυρες ΟΛΕΣ τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων».

# Απέκρυψε έγγραφα του FBI στα οποία με σαφήνεια ανεγράφετο ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

# Προέβη σε ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές εις βάρος του πρώην προστατευομένου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη, κατ’ αρχάς «εκβιάζοντάς» τον και στη συνέχεια με το πρόσχημα της δήθεν έρευνάς της, να συνεχίζει το μλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών, με αποτέλεσμα ο μάρτυρας και η οικογένειά του να συντηρούνται με δανεικά.

Θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες για να παρουσιάσει κάποιος όλες τις δικονομικές και μη παραβάσεις της εν λόγω εισαγγελέως.

Και αν η κα Τουλουπάκη επί ΣΥΡΙΖΑ είχε την προστασία του κ. Παπαγγελόπουλου, είναι πλέον πασιφανές ότι και μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 που η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία, απολαμβάνει μια ιδιότυπης μορφής προστασία, από τους δικαστικούς προϊσταμένους της.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Μπρακουμάτσος  και Ζαχαρής –για τον κ. Σοφουλάκη ας μη γίνεται λόγος, αφού με τα λεγόμενά του στους διαδρόμους του ΑΠ την έχει ήδη αθωώσει…– αλλά και οι ανώτατοι προϊστάμενοί της κ.κ. Βασίλης Πλειώτας, και Κώστας Τσιάρας δείχνουν μία πρωτοφανή απραξία σε πολλαπλά τουλάχιστον παραπτώματα της εισαγγελέως.

Στη δικαστική πιάτσα –και όχι αδίκως– κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι η κα Τουλουπάκη και επί ΝΔ έχει μια ισχυρή προστασία από φιλικά προσκείμενους παράγοντες που εντάσσονται στη σφαίρα του κυβερνώντος κόμματος λόγω κοινής καταγωγής στον νομό Χανίων.

Μάλιστα, σε σημαντικό πολιτικό πρόσωπο του νομού με πολυετή παρουσία στα έδρανα της Βουλής αποδίδεται η φράση «να μην πειραχτεί το κορίτσι μας».

Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο: Ανανέωση της θητείας της με «νόθευση» διαδικασιών

Αυτό όμως που καταρρίπτει κάθε αντίρρηση περί προστασίας της κας Τουλουπάκη είναι το περιεχόμενο της προαναφερθείσας απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για την ανανέωση της θητείας της. Εκεί συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου με τις ψήφους τους μας θύμισαν το επιτυχημένο τραγούδι του Μηλιώκα «Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ».

Πέραν της σοβαρότατης και στοιχειοθετημένης ένστασης ότι η διαδικασία επιλογής που ακολούθησαν όσοι ήθελαν την ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη, καθιστούσε νοθευμένη την απόφαση, και παρά το γεγονός ότι με την επιλογή της παρεκάμπτοντο από την επετηρίδα 50-100 άλλοι εισαγγελείς, και επίσης παρά το γεγονός ότι για την εισαγγελέα υπήρχαν εκθέσεις με αρνητικές παρατηρήσεις, για την εργασία της και την επιστημονική της υποδομή και κατάρτιση, και βεβαίως για το γεγονός ότι ουδέποτε κάθισε σε έδρανο του Εφετείου για να δικάσει, η «πρασινομπλέ»  πλειοψηφία του Ανωτάτου  Δικαστικού Συμβουλίου χωρίς να αντικρούσει τις παραπάνω ενστάσεις, προέβη σε ανανέωση της θητείας της.

Έμπειροι δικαστικοί παράγοντες προεξοφλούν ότι λόγω της υψηλής προστασίας που απολαμβάνει η κα Τουλουπάκη, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι με κάποιο τρυκ ούτε και η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής θα την παραπέμψει σε δίκη. Αν το δούμε κι αυτό, το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε στην κα Τουλουπάκη «Άντε και καλή θητεία ως εισαγγελέας του ΑΠ».

Ολόκληρη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σε μορφή PDF

Διαβάστε επίσης