Ελένη Τουλουπάκη: Κι όμως παραμένει στη θέση της κι ας απευθύνεται σε λοτοφάγους

Μας δουλεύει κανονικά η κυρία Φρόσω ότι είναι απόρρητα τα έγγραφα του FBI όταν η ίδια το 2017 και 2018 είχε στείλει στη Βουλή δύο... δήθεν απόρρητα έγγραφα

Πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε επιστολή προς την Επιτροπή της Βουλής από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που επιβεβαιώνει πως το CD που απέστειλε προς διημέρου δεν εμπεριέχει το σύνολο των εγγράφων της δικογραφίας Novartis και παραδέχεται ευθέως πως λείπουν έγγραφα του FBI,  επικαλούμενη για την άρνηση διαβίβασης τους στην Επιτροπή  το επιχείρημα ότι είναι χαρακτηρισμένα με ρήτρα “απορρήτου” που για την περαιτέρω χρήση τους από άλλη αρχή απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αποστολέα τους, δηλαδή, της ομοσπονδιακής αρχής.

Η ίδια η κ. Τουλουπάκη είχε διαβιβάσει το 2018 στην πρώτη Επιτροπή για την υπόθεση Novartis που συγκροτήθηκε με βούληση της κυβερνώσας πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ, δύο αντίστοιχα εσωτερικά σημειώματα του FBI στα οποία αναφέρονταν αρχικά 7 και μετά τα 10 πολιτικά πρόσωπα, παρότι και εκείνα τα έγγραφα είχαν την ίδια ρήτρα απορρήτου.

Είναι προφανές ότι η κ. Τουλουπάκη με τις πλάτες των γνωστών αγνώστων, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και στελεχών της Ν.Δ., θεωρεί ότι απευθύνεται σε λοτοφάγους.

Εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί για εκείνα τα έγγραφα δεν είχε περιορισμό η κ. Τουλουπάκη ενώ για αυτά που κρατά τώρα στο συρτάρι της έχει. Μήπως εμπεριέχουν τα στοιχεία που θα την καθίσουν στο σκαμνί;

Παρά την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζάχαρη, ο οποίος την εγκαλεί γιατί δεν έχει στείλει ακόμη τα έγγραφα του FBI, η κ. Φρόσω υποβαθμίζει ακόμη και την ρητή εντολή του ανώτερού της.

Το ερώτημα που απευθύνουμε στην κ. Τουλουπάκη και σε όλους τους ανωτέρους της Εισαγγελείς, αλλά και Υπουργούς που την αφήνουν ακόμη στη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είναι απλό και απολύτως κατανοητό όχι βέβαια απ’ την ημιμαθή Εισαγγελέα.

Τα δύο έγγραφα που έστειλε στη Βουλή στις 5/2/2018 με ημερομηνίες 13/12/2017 και 23/1/2028, δεν ήταν απόρρητα;

Επίσης τα αποσταλθέντα από την ίδια έγγραφα προς το FBI εξακολουθούν να είναι απόρρητα, ή απλά δείχνουν τα απαράδεκτα ερωτήματα προς αυτό μπας και βγάλει λαγό;

Πρέπει να καταλάβουν όλοι από τον Πρωθυπουργό ως τον τελευταίο πολίτη, απ’ τον Υπουργό Δικαιοσύνης ως τον τελευταίο Πταισματοδίκη, ότι η παραμονή της κ. Τουλουπάκη μετά τα όσα έχουν κατατεθεί σε βάρος της, αποτελεί πληγή για τη δικαιοσύνη, πληγή που δεν θα κλείσει εύκολα και που στη συνέχεια θα κοστίσει στο κυβερνών κόμμα και στον Πρωθυπουργό προσωπικά.

 

 

Διαβάστε επίσης