Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, αφέθηκε ελεύθερος μετά από μία μαραθώνια απολογία στους ανακριτές.

Ελεύθεροι αφέθηκαν επίσης οι συνάδελφοι του Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στην αντίπερα όχθη, προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός, με την απόφαση αυτή να σχετίζεται περισσότερο με την εμπλοκή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Πατέλη. Οι τρεις βουλευτές «πανηγύρισαν» με βρισιές, απειλές και κλωτσιές σε δημοσιογράφους και οπερατέρ την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι.

Απειλές και ύβρεις

Βγαίνοντας πρώτος από το κτίριο των ανακριτικών γραφείων, ο Ηλίας Κασιδιάρης πήγε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων, σπρώχνοντας οπερατέρ και κλωτσώντας φωτορεπόρτερ. Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Παναγιώταρος, φώναζε προς την πλευρά των δημοσιογράφων «να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό… ξεφτίλες… καταραμένα ανθρωπάκια». Επίσης, σε βάρος των δημοσιογράφων ακούστηκαν εκφράσεις όπως «δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια», «ο Λαγός θα δικαιωθεί σίγουρα», «όποιος ζυγώσει κοντά μας την έχει φάει στα μάτια» κ.ά..

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, οι τρεις βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου κατέβηκαν πεζοί την οδό Ευελπίδων και στη διασταύρωση με τη Μουστοξύδη προκειμένου να φύγουν με ταξί. Στο διάστημα αυτό ο κ. Παναγιώταρος φώναξε: «Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους! Πάρτε το χαμπάρι!», ενώ ο κ. Μίχος, είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Μέχρι τέλους θα φτάσουμε! «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν. Και από τον τάφο μας θα σηκωθούμε να το ξέρετε».

Καυστικό σχόλιο είχαμε και από τον συνήγορο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παύλο Σαράκη, ο οποίος αναφερόμενος στην απόφαση τόνισε: «Μετά από μία μεγάλη μάχη που διήρκεσε 20 σχεδόν ώρες -δεν υπάρχει στα χρονικά άλλη τέτοια διάρκεια, για τέσσερις κατηγορουμένους- οι μεν ανακριτικές αρχές προσπαθούσαν να τεκμηριώσουν το κατηγορητήριο, η δε υπεράσπιση να το αντικρούσει. Θέλω να συγχαρώ τη Δικαιοσύνη, διότι γνωρίζω ότι η υπόθεση αυτή έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα».

Ένταση και στη ΓΑΔΑ

Εξερχόμενοι του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου πήγαν για να πάρουν τα προσωπικά τους πράγματα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ.κ. Παναγιώταρος και Μίχος ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί εναντίον των δημοσιογράφων. «Θα περάσετε καλά τώρα. Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους. Θα τα πούμε σύντομα», έλεγαν απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους του Τύπου οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Μάλιστα, όταν εκείνοι φώναξαν «ήρεμα», ο Ηλίας Παναγιώταρος τους είπε: «Τι ήρεμα ρε; Δεν ντρέπεστε; Ξεφτιλισμένα κανάλια», ενώ ο Νίκος Μίχος κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους και φώναξε «μέχρι τέλους θα φτάσουμε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!».

Διαβάστε επίσης