Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που είχε απαχθεί στον Πειραιά

Άγνωστοι τον είχαν αρπάξει στις 27 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του

Απελευθερώθηκε το πρωί της Παρασκευ΄ής ο επιχειρηματίας που είχαν απαγάγει ΄έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά στις 27 Δεκεμβρίου. Ο 51χρονος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών από τρίτες χώρες, επέστρεψε σπίτι του και από εκεί ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ..

Στο σπίτι του πήγε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που έχει στη δικαιοδοσία του και τις απαγωγές και αφού πήραν τα πρώτα δείγματα τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ για την πρώτη κατάθεσή του.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι απαγωγείς ζητούσαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία λύτρα, τα οποία είναι άγνωστο αν τελικά κατεβλήθησαν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών που χειρίστηκαν την υπόθεση έκαναν από την αρχή λόγο για μια άκρως περίεργη ιστορία, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τους ανθρώπους του επιχειρηματία για να ζητήσουν λύτρα ή να καταθέσουν κάποιο αίτημα.

Το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή έγινε κυριολεκτικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Μαυρίκος, κατέβηκε από το διαμέρισμά του που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Ο 51χρονος ήταν μαζί με την οικιακή του βοηθό όταν βγήκε από την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του.

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν μπροστά του τέσσερα άτομα, τα οποία μάλιστα από τους αυτόπτες μάρτυρες περιγράφονται ως σωματώδη, και αμέσως τον ακινητοποίησαν, τον άρπαξαν από τα χέρια και στην κυριολεξία σηκωτό τον έβαλαν στο μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα από την αυλή της πολυκατοικίας και εξαφανίστηκαν, πριν προλάβει ο 51χρονος να φωνάξει έστω “βοήθεια”.

Διαβάστε επίσης