Ελλάδα σε Τουρκία: «Υποκριτική στάση για το θέμα των Μουφτήδων»

Διπλωματικές πηγές σχολιάζουν Προεδρικό Διάταγμα της τουρκικής πλευράς που αφορά στον διορισμό μουφτήδων

Υποκριτική στάση καταλογίζουν στην τουρκική πλευρά διπλωματικές πηγές, όσον αφορά στην κριτική που ασκείται στη χώρα μας σε σχέση με τον διορισμό των μουφτήδων.

Όπως αναφέρουν, με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως πριν από μερικές ημέρες (7 Ιουνίου 2022) διορίσθηκαν 3 Μουφτήδες, μετατέθηκαν άλλοι 7 και παύτηκε από τα καθήκοντα του 1.

Όπως υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, ιδιάιτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην Τουρκία, οι Μουφτήδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), η οποία είναι κρατική υπηρεσία.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στην χώρα μας περί δήθεν παραβίασης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη, ζητώντας την εκλογή των Μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Αυτό που αποσιωπάται επιμελώς από την τουρκική πλευρά είναι ότι η ίδια πρακτική (διορισμός Μουφτήδων) ακολουθείται στην Τουρκία, κάτι που αν μη τι άλλο υποδηλώνει τον υποκριτικό χαρακτήρα της κριτικής εναντίον της χώρας μας, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα