Έλληνες φοροφυγάδες στο… «στόμα» του Spiegel

Γερμανικό «γλέντι» στις πλάτες των Ελληναράδων φοροφυγάδων έστησε ένας συντάκτης της δημοφιλούς ιστοσελίδας όπου αποκάλυπτε τα τερτίπια των επιχειρηματιών κατά την διάρκεια των διακοπών του στη χώρας.

Μάλιστα, αποκορύφωμα αποτέλεσε η σπιτονοικοκυρά του Γερμανού τουρίστα, η οποία του ενοικίαζε ένα δωμάτιο και καθημερινά έκαναν συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Όλα ξεκίνησαν πολύ καλά. Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, στο οποίο η οικογένειά μου και εγώ περάσαμε τρεις μέρες του Αυγούστου, ήταν ευγενικοί και φιλόξενοι. Η ιδιοκτήτριά του είναι καθηγήτρια Γερμανικών σε ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο – και μεταξύ άλλων, μας παραπονέθηκε για τις περικοπές μισθών και την γενική πτώση των συνθηκών εργασίας στο Δημόσιο. Εμείς, τους εκφράσουμε τη συμπάθεια μας για τα δεινά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Ανάμεσα στα όσα συζητούσε ο Γερμανός συντάκτης ήταν φυσικά και το πόσο άσχημη είναι η λιτότητα και τα δεινά που επέφερε στους Έλληνες.

Όταν ήρθε όμως η ώρα να πληρώσει και ζήτησε απόδειξη… τα πράγματα άλλαξαν. «Θέλεις πραγματικά απόδειξη», του είπε σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο ίδιος και δημοσίευσε το spiegel.de, ενώ μάλιστα έσπευσε να τον ρωτήσει και τον λόγο για τον οποίο ήθελε απόδειξη! «Επειδή δεν θέλω να βοηθήσω να υπεξαιρεθούν από τους φόρους χρήματα που έχω πληρώσει ούτως ή άλλως», απάντησε ο Γερμανός συντάκτης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε άλλη περίπτωση, ο ανταποκριτής του Spiegel αναφέρει ότι πήγε με τους οικείους του για ράφτιγκ σε κάποιον ποταμό και πλήρωσε 20 ευρώ. Όταν ήρθε η ώρα να ζητήσει απόδειξη, οι υπεύθυνοι τον παρεξήγησαν θετικά. Δηλαδή, νόμιζαν πώς θέλει να τους προστατέψει από κάποιο έλεγχο της εφορίας και τον συμβούλευσαν αναλόγως! «Εντάξει, άκου, αν μας πιάσουν, απλώς πες ότι σου έδωσα απόδειξη, αλλά κάπου σου έπεσε», απάντησε ο επαγγελματίας στο δημοσιογράφο. Και επειδή επέμενε αρκετά στο τέλος πήρε μια απόδειξη για 10 ευρώ παρότι είχε πληρώσει 20 ευρώ.

Κλείνοντας, ο συντάκτης αναφέρει ότι όλοι οι φίλοι του με τους οποίους το συζήτησε, συμφώνησαν ότι είναι σωστό να ζητάς αποδείξεις, αλλά πρέπει να είσαι διεκδικητικός, να ρισκάρεις να χαλάσεις τις διακοπές σου.

Διαβάστε επίσης