Έλληνες και με τη «βούλα» οι Αντετοκούμπο

Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια κι έτσι μπορούν άμεσα να αγωνιστούν στις Εθνικές ομάδες. Τα δύο αδέρφια, που έχουν καταγωγή από τη Νιγηρία και θεωρούνται από τα σπουδαιότερα ταλέντα παγκοσμίως στην ηλικία τους, σε κοινή τους δήλωση, ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αναλυτικά η δήλωση των παικτών του Φιλαθλητικού: «Σήμερα ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα και είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες. Όπως ακριβώς νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, έχοντας αποφοιτήσει από ελληνικό σχολείο έχοντας ζήσει ολόκληρη τη ζωή μας στην πατρίδα μας, την Ελλάδα. Ευχαριστούμε την ελληνική Πολιτεία και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Θα είναι τιμή μας εάν μια μέρα κληθούμε να εκπροσωπήσουμε την ελληνική Eθνική ομάδα μπάσκετ».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των παικτών, Γιώργος Δημητρόπουλος, τόνισε: «Η διαδικασία πολιτογράφησης του Θανάση και του Γιάννη ολοκληρώθηκε και τα παιδιά πήραν την ελληνική ιθαγένεια. Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον γ.γ. κ. Άγγελο Συρίγο, τον γ.γ. Αποκεντρωμένης κ. Καλογερόπουλο και βέβαια την ΕOK, και ιδιαίτερα τον κ. Βασιλακόπουλο. Επίσης, ευχαριστούμε τον κάθε υπάλληλο σε κάθε υπηρεσία που βοήθησε με το δικό του τρόπο να προχωρήσει η διαδικασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Δημήτρη Μπούκα, διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΥΠ.ΕΣ, του οποίου η συνδρομή ήταν πραγματικά πολύτιμη.»

Μ.Λ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα