Έλληνες σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη

Το χωριό που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από τη Μαριούπολη στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και έχει ως επί των πλείστων κατοίκους ελληνικής καταγωγής «βάφτηκε» με αίμα, ύστερα από επίθεση από επίθεση που δέχθηκε από πυραύλους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν τουλάχιστον τέσσερις όλμοι «χτύπησαν» τον Σαρτανά, την κωμόπολη 11.000 κατοίκων, εκ των οποίων, το 70% είναι ελληνικής καταγωγής. Δυστυχώς, ένας από τους όλμους χτύπησε μια πομπή ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο κατά τη διάρκεια κηδείας. Με αποτέλεσμα το θάνατο κάποιων από αυτά και τον τραυματισμό άλλων. Ανάμεσα στα θύματα από την επίθεση ήταν και επτά Έλληνες, οι οποίοι έπεσαν νεκροί και άλλοι 15, που τραυματίσθηκαν.

Μάλιστα, λίγα μόλις λεπτά πριν από την επίθεση στο σημείο βρισκόταν ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη, Δημήτρης Παπανδρέου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προξενείο της Μαριούπολης είχε μεταφερθεί προσωρινά στο Ντνιετροπετρόσκ ωστόσο επανεγκαταστάθηκε πριν από λίγες ημέρες. «Ήταν τρομερό όταν έγινε η έκρηξη σείστηκε όλη η γη. Γλίτωσα από καθαρή τύχη», αποκάλυψε ο ίδιος στην «Καθημερινή».

«Αποφάσισα να δω την κατάσταση ιδίοις όμμασι. Έκανα επίσκεψη στα στρατιωτικά φυλάκια, ενώ συναντήθηκα και με τους Έλληνες της συγκεκριμένης περιοχής. Λιγότερο από ένα τέταρτο πριν σκάσει ο όλμος βρισκόμουν στο ίδιο σημείο. Γλίτωσα από καθαρή τύχη ή μάλλον από καθαρή διαίσθηση, αφού αποφάσισα να φύγω νωρίτερα. Ήταν τρομερό. Όταν έγινε η έκρηξη σείστηκε όλη η γη», δήλωσε ακόμα ο κ. Παπανδρέου.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα